2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Utoljára vizsgázott a Zöld Nyíl próbajárata

A projekt kivitelezésének újabb sikereként könyvelhetjük el az új pályaszakasz tesztjét, mely az idei év lezárásának is tekinthető. December 20-a után a kivitelező Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium levonul, és megkezdődik az építési szünet. A próbajáratok elindítását követően a téli építési szünet megkezdéséig az alábbiakra lehet számítani:

A meghosszabbítás szakaszán az útépítési munkálatok befejeződnek, kopóréteg nélküli útpályán a végleges forgalmi rend szerint lehet majd autóval közlekedni. Karácsonyra a közvilágítás is a végleges állapot szerint működik majd.  A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a járdákat szilárd burkolattal látják el. A Csóka utcai új körforgalmat is birtokba vehetik az autósok.

A Zöld Nyíl visszaadja tehát a városnak a közutakat, megszűnnek a forgalomterelések, építési munkálatok, a miskolciaknak pedig arra is figyelniük kell, hogy a próbajáratok révén a mintegy 11kilométernyi új pályán már járnak majd a villamosok, immár Diósgyőr és Felső-Majláth között is.
Az MVK Zrt. ezért kéri mind a gyalogosokat, mind a közúton közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel járjanak a villamospálya meghosszabbított szakaszán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek