2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jégre fel! – Pénteken nyit a kazincbarcikai Műjégpálya!

Jégre fel! – Pénteken nyit a kazincbarcikai Műjégpálya!

Kazincbarcika – Pénteken délután öt órakor újra megnyitja kapuit a kazincbarcikai Műjégpálya. A jeges szezon várhatóan 2012. január végéig tart majd.

Gőzerővel készül a nyitásra a Műjégpálya kollektívája, túl vannak az általános karbantartáson, és a kölcsönzésre váró korik is megélezve, kifényesítve várják a jég szerelmeseit. A tavalyi szezonban – a korábbi évek formáját hozva – 30.000 látogatója volt a szezonális sportlétesítménynek; a szakemberek a 2011/2012-es szezonra is ennyi vendéget terveznek.

– Jó feltételek mellett, megfizethető jegyárakkal várjuk a korcsolyázás szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt – mondta Faragó Attila, a Timpanon Kft. létesítményüzemeltetési főművezetője. – Bár a jegyárak a tavalyihoz képest egy kicsit emelkedtek, a cél továbbra is az, hogy a családok számára megfizethető legyen ez a sportolási lehetőség, és hogy ne veszítsünk látogatókat. Ezért megtartottuk a helyiek 20 %-os jegyárkedvezményét, ami azt jelenti, hogy egy barcikai diák, vagy nyugdíjas 385 Ft-ért korizhat, míg egy felnőtt jegy 635 Ft-ba kerül. Ugyanezért a nem barcikai látogatóknak 480, illetve 795 Ft-ot kell fizetni – tette hozzá Faragó Attila.

A jégpálya idén is több igényt elégít ki, hiszen a közönségkorcsolyázás mellett a Kazincbarcikán sikeresen működő két jeges egyesület, illetve a diákolimpián szereplők számára is felkészülési és versenyzési lehetőséget nyújt. – Emellett valamennyi kazincbarcikai óvodás és iskolás szervezett formában is jár a jégpályára, mert egy jól bevált rendszerben a testnevelés órák és óvodai foglalkozások keretében erre külön lehetőséget kapnak – mondta Szitka Péter polgármester. –Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha már van a városnak uszodája és korcsolyapályája, akkor a fiatalok mindkét sportág alapjaiba belekóstoljanak és kihasználják azokat az előnyeit, melyeket ezek nyújthatnak. Aztán ha valakiből később versenyző válik az nagyon jó, de ha „csak” egészséges, sportot szerető ember lesz, az is – zárta gondolait a polgármester.

A barcikai Műjégpálya pénteken 17 órakor nyit, ekkor egy órával többet korizhatnak majd a látogatók, hiszen este kilencig lesz nyitva a sportlétesítmény. A tervek szerint december 11-én a Zúzmara Korcsolya Klub kori-sulit indít, ahová szeretettel várják azokat, akik a korcsolyázás alapjait szakember segítségével szeretnék elsajátítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…