2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Mikulás napi gyalogos-autós rendőrségi akció

A gyalogosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával „Mikulás napi gyalogos-autós ellenőrzést” hajt végre a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságosabbá tétele, illetve a gyalogosok fokozottabb védelmének érdekében.

Az akció ideje:  2011. december 6. Mikulás napja (kedd) 11.00 – 14.00 óra

Helyszínek:

– Miskolc Szentpáli út és Régiposta út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos átkelőhely

– Miskolc Szeles utcán lévő gyalogos- átkelőhelyek

A sajtó munkatársait programunkra ezúton tisztelettel meghívjuk és a Miskolc Szentpáli út és Régiposta út kereszteződésében lévő kijelölt  gyalogos-átkelőhelynél 11.00 órakor várjuk.

A helyszínen Lasztóczi Péter r. alezredes, az MRFK Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyilatkozik, illetve vágóképek készíthetőek.

Az ellenőrzés során a szabályosan közlekedő gyalogosoknak és járművezetőknek a „Télapó” csokoládé mikulást, a „rosszalkodóknak”, szabálytalan közlekedőknek pedig virgácsot ad át.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjainak baleseti statisztikáját tekintve – az év eddig eltelt időszakában – a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma kedvezően alakult. 11 %-kal csökkent a balesetek száma, 8,8 %-kal kevesebben sérültek meg az utakon, mint tavaly ilyenkor.

Örvendetes tény, hogy a halálos kimenetelű balesetek terén 26 %-kal sikerült javítani az eddig is javuló eredményeket. (Mindösszesen 29 halállal végződő tragédia történt a tavalyi 39-cel szemben!)

Sajnálatos azonban, hogy stagnálás, illetve némely időszakban kis mértékű emelkedés tapasztalható a gyalogosok által okozott balesetek számában (52 eset 2010. és 2011. évben is), valamint több olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, gyalogos elütéssel, ahol a jármű vezetője volt az okozó, a gyalogos pedig részes volt.     

A balesetek okai elsődlegesen az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása, minek következtében a járművezetők nem biztosítottak áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó gyalogosok részére.

Továbbra is problémát jelent azonban a gyalogosok figyelmetlen, gyakran „nemtörődöm” magatartása, közlekedése az utakon, és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken is.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…