2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Csökkent a szállópor koncentráció Kazincbarcikán is

Lakossági tájékoztató a levegő minőségéről
Kazincbarcika – 2011. november 21.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint a Sajó völgyében és Kazincbarcikán a levegőben mért szállópor szennyezettség az elmúlt 24 órában az előző napi átlaghoz képest csökkent.

A szállópor koncentráció 24 órás átlagértéke a Kazincbarcikán üzemelő automatikus mérőállomáson november 18-án meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m³), a túllépés mértéke 11,2 % volt. November 19-én a szállópor szennyezettség lecsökkent, de meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m³), a túllépés mértéke 4 % volt.
November 20-án a levegő szennyezettség jelentősen csökkent, a PM10 szállópor koncentráció 24 órás átlagértéke 51,7 µg/m³, tájékoztatási küszöbérték alatti.

A B-A-Z megyei meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban az időjárásban változás nem várható.

A levegőminőség romlásának megelőzése érdekében felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csak a kereskedelmi forgalomban kapható tüzelőanyagot használják fel fűtőanyagként, lehetőség szerint kerüljék a fával és szénnel való tüzelést és függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket.

Az avar és kerti hulladék égetése tilos!

A levegőminőségi adatok alakulásáról a www.kvvm.hu/olm internetes honlapon tájékozódhatnak.

Polgármesteri Hivatal
Kazincbarcika

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek