2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vereség a „hatpontos” mérkőzésen – Honvéd-DVTK: 2-1

Vereség a „hatpontos” mérkőzésen – Honvéd-DVTK: 2-1

A DVTK hatszáz vendégszurkoló előtt szenvedett vereséget a rangadón.

Nem véletlenül hangzik fel az ország egyre több pontján egyetértés a diósgyőri szurkolók „Mi vagyunk a legnagyobbak…”-rigmusával, hisz tényleg páratlan az a hangulat, amit mind hazai, mind idegenbeli mérkőzésen megteremt a szurkolótáborunk. Ezt ezúttal a Bozsik Stadionban mutatták be, ahol a péntek esti, sokak számára az utazás miatt nem a legkedvezőbb időpont dacára a vendégtábor szó szerint túlszurkolta a hazai piros-fehéreket.


Nem kezdték rosszul a mérkőzést a fehérben játszó miskolciak. Az első negyedóra nagyjából kiegyenlített játékát követően Tisza remekbe szabott egyéni akcióját követően Gallardo szerzett ziccerből- vezetést a DVTK-nak, ám a körülbelül hatszáz vendégszurkoló öröme nem tartott sokáig, a huszonharmadik percben ugyanis Torghelle góljával egyenlített1 a Honvéd.  Ezt követően azonban kiegyenlítődött a játék képe, sőt inkább a hazaiak vették át az irányítást, ám a játékrészben jelentős esemény már nem történt. Összességében a mérkőzést figyelemmel követőknek nem lehetett panaszuk az első félidőben a csapatok által mutatott teljesítményekre – bár a játék tempója viszonylag lassú volt, több kiemelkedő egyéni megmozdulást is láthattunk.

A második játékrész nagyjából úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. Némi kispesti mezőny- és például szögletfölény, ám a piros-feketék csak kisebb helyzetekig jutottak, melyet vendéglehetőségek is „kompenzáltak”. A helyzet azonban a nyolcvanadik percben még negatívabbra változott, hiszen egy újabb védelmi hibát követően Abass góljával fordítottak a hazaiak. Mivel az eredmény a hátralévő percekben már nem változott, a Diósgyőr ismét kudarcot vallott idegenben.

A hazai győzelem annak ellenére megérdemeltnek mondható, hogy összességében a Diósgyőr is megérdemelt volna egy pontot, hiszen a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottak a hazaiak. Ráadásul, és ez az egész évben súlyosan visszatérő probléma, hogy a vendégek védekezése ismét kritikán aluli volt. Amennyiben valóban komoly céljai vannak a DVTK-nak a bajnokság egészére, ezt a helyzetet legkésőbb a téli átigazolási időszakban szükséges megoldani.

DicsukD
Fotó: Stiber Judit

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek