2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolci Közgyűlés

Ma rendhagyó helyen, nem a Városházán, hanem a Hivatalban volt a havi esedékes közgyűlés, amelynek az oka a Városháza átépítése miatt volt.

 

Bár a hangosítás nem volt tökéletes, de a közgyűlést megtartották. A képviselők döntöttek arról zárt ülésen, hogy a Miskolci Nemzeti Színház élére önkormányzati biztos neveznek ki. Kinevezték az új aljegyzőt, Dr. Szabó Zoltán személyében.

Dr. Szabó Zoltán Miskolc új aljegyzője Miskolcon született és Miskolcon él családjával.

1994-ben szerzett jogi diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.
A diploma megszerzése után a B-A-Z Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál helyezkedett el jogi munkakörben.
1996. január 1-től Újcsanálos község jegyzője.
2006. augusztus 1-től Megyaszó község jegyzője.
Dr. Szabó Zoltán 17 év közigazgatási gyakorlattal és 15 év jegyzői (vezetői) tapasztalattal rendelkezik.

Az SZMSZ módosítását is tárgyalta a testület. Ez az előterjesztés tartalmazza azt is, hogy eltöröljék a napirend előtti hozzászólásokat.Indoklás: Azzal indokolja a javaslat: „A módosítást követően a napirendek tárgyalása hamarabb elkezdődhet, a napirenden kívüli témákban pedig a napirend után van lehetőség felszólalni.” Ugyancsak a közgyűlési ülések elhúzódására hivatkozva javasolják a vita szabályainak módosítását is. Azaz: lehetőséget adnak a vita beszüntetésére. A miskolci testület márciusban már módosította az SZMSZ-t, akkor kikerült belőle az interpelláció lehetősége. Azaz: az ellenzéki képviselők megszólalási lehetősége csökkent, hiszen csak kérdés formájában érdeklődhetnek városi dolgokról, a közgyűlésen viszont a választ nem minősíthetik, annak elfogadásáról a képviselőknek nem kell dönteniük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek