2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Európai Uniós támogatással újult meg a Pollack bölcsőde Kazincbarcikán

Kazincbarcika Város Önkormányzata több mint 96 millió forintot nyert egy Európai Uniós pályázaton, így a város legrégebbi bölcsődéje kívül-belül megújulhatott. A 110 millió forint összköltségvetésű projektet követően az intézmény 24 férőhellyel bővült.

 

Kedden ünnepélyesen is felavatták a kazincbarcikai I. számú Bölcsőde felújított épületegyüttesét. A Pollack Mihály úton található 40 éves épület az Európai Unió által támogatott sikeres projektnek köszönhetően kívül-belül megújult.

A beruházás az év elején kezdődött el: utólagosan hőszigetelték a homlokzatot és a födémet, takarékos külső nyílászárókat szereltek be, kicserélték a fűtőtesteket, korszerűsítették a vizesblokkokat, megtörtént az akadálymentesítés, továbbá az egyik épületszárnyban új foglalkoztatót és csoportszobát alakítottak ki. Ennek köszönhetően a bölcsőde férőhely-kapacitása 24 fővel bővült.

A beruházás részeként egy 14.5 millió forint összegű eszközbeszerzésre is sor került: udvari játékokkal, használati-és játszóeszközökkel gazdagodott az intézmény. Az 1972-ben átadott épületen az elmúlt közel 4 évtizedben szinte semmilyen felújítás nem történt, így ez a beruházás óriási előrelépést jelent a gondozottak, a szülők és a dolgozók számára egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek