2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Rövidesen új köntösben a Pollack bölcsi Kazincbarcikán

110 millió forint összegből új köntösbe bújik a kazincbarcikai I. számú Bölcsőde. A Pollack Mihály úton található 40 éves épület az Európai Unió által támogatott sikeres projektnek köszönhetően kívül-belül megújul. Az év elején elkezdődött beruházás az ütemtervnek megfelelően halad: befejeződött a homlokzat és a födém hőszigetelése, beépítették a takarékos külső nyílászárókat, kicserélték a fűtőtesteket, korszerűsítették a vizesblokkokat, és az egyik épületszárny átalakítása is elkészült.
– Ennek köszönhetően új foglalkoztatóval és csoportszobával gazdagodtunk, ami a törvényi változások következtében nem 20, hanem 24 fős férőhely kapacitás bővítést is jelent – mondta Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.
– Gyönyörű lett minden, nagyon elégedettek vagyunk és várhatóan 1 hónap múlva már teljes pompájában tündököl a megújult “Pollack bölcsi”. Nekünk ez óriási öröm, hiszen az 1972-ben átadott épületen az elmúlt közel 4 évtizedben szinte semmilyen felújítás nem történt, így ez a beruházás óriási előrelépést jelent a gondozottak, a szülők és az itt dolgozók számára egyaránt – mondta az igazgatónő.
Jelenleg a külső falak színezése folyik, épülnek az akadálymentes parkolók és a bejutási útvonal mozgáskorlátozottak számára is megfelelő átalakítása történik. Ezt követően még a korszerűsített fűtés központi rendszerre való rácsatlakozását végzik el a szakemberek, s nyár derekára várhatóan minden kivitelezési munka befejeződik.
A 110 milliós beruházást az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap 96 millió forinttal támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…