2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
DESEŐ CSABA SEXTET

Zempléni Fesztivál 2009-Program-különlegességek

Zempléni Fesztivál 2009-Program-különlegességek2009. augusztus 7-16-ig, tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Zempléni Fesztivál.

E különleges kulturális, turisztikai, gasztronómiai eseménysorozat komolyzenei koncertekkel, színházi, táncos és jazzestekkel, kirándulásokkal és kiállításokkal várja közönségét 37 helyszínen.


Az esti nagy koncertek zenei élményét borkóstoló teszi teljessé. A programsorozat hagyományos rendezvényei a borvacsorák, amelyeken a gasztronómiai értékek mellett látványos műsorral szórakoztatják a vendégeket – idén bordalokkal, sanzonokkal, flamencóval, latin esttel és fúvós show-val.

Különlegességek a fesztiválprogramból:

Haydn: Le Pescatrici (A halászlányok)
2009. augusztus 8., 10., 20:00
Tokaj, Paulay Ede Színház

A Haydn-év keretében színpadra kerülő operadarabot a Crescendo Nyári Akadémia énekes szólistái és kamarakórusa, valamint a Camerata Miskolc adja elő.

Vedd fel a poharad!
Koncert borkóstolóval
2009. augusztus 9., 17.00
Tokaj, Tokaji Borok Háza

Az egyedi stílusú Vivat Bacchus együttes a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét megénekelve jutott el számos hazai és Európa különböző pontjain megrendezett borfesztiválra, boros rendezvényre, szüreti és folklór fesztiválra. Saját szerzeményű bordalaikban a népi folklóron kívül a jazz, blues és rock zene elemei is felfedezhetők.

Pintér Béla Társulat: Parasztopera
2009. augusztus 11., 20.00
Sátoraljaújhely, Latabár Színház

A Gróf Degenfeld Pincészet borkóstolójával

A darab zenei alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock zene bizarr, mégis homogén elegye. Pintér Béla, a darab szerzője és rendezője csak ennyit árult el a librettóról: „A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen (…) lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.”
 

Nabil Shehata, a nagybőgő Paganinije
Sárospatak, Rákóczi-vár
2009. augusztus 12., 20.00
Km: Budafoki Dohnányi Zenekar

A nagybőgő Paganinijének tartott Nabil Shehata Kuvaitban született, német-egyiptomi szülők gyermekeként. Már zenei tanulmányai során több nemzetközi versenyen vett részt, előtte nagybőgős még sohasem nyert az ARD zenei versenyein. A mostani hangversenyen Sergej Koussevitzky, az ismert orosz karmester 1902-ben írt népszerű, virtuóz versenyművében mutatja be hangszeres művészetét.

Budafoki Dohnányi Zenekar – Filmslágerek

vezényel: Hollerung Gábor
Disznókő szőlőbirtok traktorgarázsa
2009. augusztus 14., 20.30

A Budafoki Dohnányi Zenekar néhány évvel ezelőtt kiadott, híres filmzenéket feldolgozó, nagy sikerű lemeze adta a mai koncert ötletét. Különlegessége, hogy néhány mű elhangzását vizuális élmény is kíséri, filmzenékhez kapcsolódó jelenetek illetve egyes filmek jellegzetes pillanatai is felvillannak majd. Felcsendülnek egyebek között James Bond, Indiana Jones, a Gladiátor, Harry Potter, a Jurassic Park, A rózsaszín párduc, A hét mesterlövész vagy a Keresztapa ismert dallamai. A hangverseny egészen kivételes ráadás meglepetést is tartogat.

Sebestyén Márta – „Nyitva látám mennyeknek kapuját”
2009. augusztus 15., 21.00
Sárospatak, Szabadtéri Színpad

A Zempléni Fesztiválon most köszönthetjük először Sebestyén Mártát, hazánk talán legismertebb énekesét, aki több mint 30 éve folyamatosan szerepel a világ minden táján. Koncertjein életre kelti a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Istenes és világi énekek, népzenei párhuzamokkal a világ sok országából – így foglalható össze Sebestyén Márta és zenésztársainak mostani programja.

 

 
 Deseő Csaba Sextet  Farkas Gábor Tokaj
   
 Good News Sárospatak  Experience Sátoraljaujhely

 
   
 Parasztopera Pintér Béla  Nabil Shehata Sárospatak
   
 Li Qi, Sárospatak  Jaakko Ryhänen Sárospatak
   
 Sebestyén Márta Sárospatak  Herczku Ágnes és Nikola
   
   
   
 Liszt Ferenc Kamarazenekar  Triginta Percussion
   
 Triginta Percussion  Triginta Percussion
   
 Mitsoura Tokaj, Kossuth tér Mitsoura Tokaj, Kossuth tér
   
 Mitsoura Tokaj, Kossuth tér  Mitsoura Tokaj, Kossuth tér

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…