2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Őrizetben a csuklyás rablók

Őrizetben a csuklyás rablók

Őrizetben a csuklyás rablókTegnap egy sajóbábonyi ház ajtaját betörve két csuklyás férfi az ott lakó idős nénit telefonzsinórral megkötözve pénzt követelt. A bevezetett azonnali forrónyomos intézkedéseknek köszönhetően a rablókat már a Miskolci Rendőrkapitányságon érte a másnap reggeli virradat.

Sajóbábony egyik családi házába a tegnapi napon valamivel éjfél előtt hívatlan „látogatók” érkeztek. Az idős, egyedül lakó 72 éves nénire a ház ajtaját rátörték, majd az ágyon fekvő sértettet telefonzsinórral megkötözték, majd megfenyegették, hogy mondja meg hol tartja pénzét, mert különben megölik.

Az idős asszonytól a vele szemben alkalmazott erőszak, fenyegetés hatására eltulajdonították néhány tízezer forintnyi készpénzét, pénztárcáját és bankkártyáját. A néni a rablótámadás során szerencsére csak könnyű, nyolc napon belül gyógyuló fizikai sérüléseket szenvedett, de a tapasztalatok szerint a lelki megrázkódtatások ilyenkor sokkallta súlyosabbak.

Egy óra leforgása alatt rendőrkézen a brutális támadók

A rendőrségre haladéktalanul megtett bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja, valamint a helyi körzeti megbízottak nagy erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását. A bevezetett gyors és szakszerű rendőri intézkedések egy óra leforgása alatt eredményre vezettek.

A valóban „forrónyomos” intézkedéseknek és a körzeti megbízottak jó helyismeretének köszönhetően a nyomozók végül egy sajóbábonyi ház pincéjében fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves K.D-t, valamint tettestársát, a nagykorúság határán álló, még fiatalkorú, 17 éves R.D.-t, akik mindketten sajóbábonyi, helyi lakosok. A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette és előterjesztéssel él a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A hasonló, nem kívánatos erőszakos garázda jellegű cselekmények joggal irritálják a társadalom tagjait, amelyek visszaszorítása, a velük szembeni gyors és hatékony fellépés kiemelkedően fontos. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését, megakadályozását pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, a szemtanúk, a sértettek a rendőrségen mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

A Mi Rendőrségünk Önökért! Köszönjük!

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…