2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Együttműködés Kárpátalja megye és Borsod-Abaúj-Zemplén között

Ünnepélyes keretek között írták alá Ungváron a Kárpátalja Megyei Tanács és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közötti Együttműködési Megállapodást. A dokumentumot Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés alelnöke, és Ivan Baloha, a Kárpátalja Megyei Tanács elnöke látta el kézjegyével.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a meglévő kötelező feladatain túl saját eszközeivel és lehetőségeivel részt vesz a megye gazdasági, kulturális és társadalmi életének fejlesztésében. Ennek egyik területe a megye nemzetközi kapcsolatainak építése, ápolása. A Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a szomszédos országok középszintű önkormányzataival való együttműködésre.

Korábban Ungváron Ivan Baloha, a Kárpátalja Megyei Tanács elnöke és Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szóban megállapodott a két önkormányzat közötti Együttműködési Megállapodás létrehozásáról.

Az Együttműködési Megállapodás célja a határon átnyúló gazdasági és társadalmi, közlekedési, logisztikai, környezetvédelmi, kulturális, oktatási, sport és egyéb kapcsolatok, valamint a magyar-ukrán és ukrán-magyar jószomszédi kapcsolatok fejlesztése.

Az együttműködés egyebek mellett kiterjed a gazdaság-, terület- és infrastruktúrafejlesztés, oktatás, sport területeire, a határon átnyúló fejlesztésekre, a partnervárosi kapcsolatok elősegítésére, valamint a két megyében működő civil szervezetek kapcsolatának erősítésére, továbbá idegenforgalmi és turisztikai együttműködések fejlesztésére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek