2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Zöld Nyíl: lezajlott a két tárgyalás a IV. villamos tenderben

Megtárgyalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Solaris és a Ganz-Skoda járműgyártó cégek által benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A két tárgyalásra szerdán és csütörtökön került sor Budapesten.

A két jogorvoslati eljárással kapcsolatban az alábbiakat érdemes tudni:

1.)   Solaris Bus & Coach S.A. kérelmére indult jogorvoslati eljárás:

A jogorvoslati kérelmet a Solaris 2011.09.09-én nyújtotta be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (továbbiakban: KDB), melynek alapján a jogorvoslati eljárást 2011.09.12-én indította meg a KDB.

A Solaris kérelmében a saját ajánlatának érvénytelenné nyilvánítását kifogásolta 5 kérelmi elembe szedve.

Ajánlatkérők (MMJVÖ és MVK Zrt.) a jogorvoslati kérelembe foglalt kérelmi elemek – részben elkésettség, részben pedig megalapozatlanság miatti – elutasítását kérték az KDB-hez írásban benyújtott észrevételükben.

A 2011.09.28-án megtartott tárgyalás során a Solaris kérelmében foglaltakat, valamint az ajánlatkérők ezzel kapcsolatos álláspontját tárgyalta a KDB.

Új elem, hogy a Solaris a tárgyaláson egy új, a CAF ajánlatának érvényességét kifogásoló kérelmi elemet is előadott, melyet várhatóan – tekintve a Solaris iratbetekintésére is – további elemekkel is ki fog egészíteni (erre 10 napja van az iratbetekintéstől számítva), melyekről vélhetőn hétfőn (2011.10.03.) szerzünk tudomást.

Ebben az ügyben a jogorvoslati eljárás megindításától számított 40 napon belül, azaz legkésőbb 2011.10.24-én várható érdemi döntés.

2.)   Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. kérelmére indult jogorvoslati eljárás:

A jogorvoslati kérelmet a Skoda 2011.09.09-én nyújtotta be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, melynek alapján a jogorvoslati eljárást 2011.09.12-én indította meg a KDB

A Skoda az alap jogorvoslati kérelmében a saját ajánlatának érvénytelenné nyilvánítását kifogásolta két, egymással összefüggő (elsődleges és másodlagos kérelmi elemnek titulált) kérelmi elembe szedve.

Ajánlatkérők (MMJVÖ és MVK Zrt.) az alap jogorvoslati kérelembe foglalt kérelmi elemek megalapozatlanság miatti elutasítását kérték az KDB-hez írásban benyújtott észrevételükben.

A Skoda ajánlatkérők észrevételére viszont észrevételt tett 2011.09.27-én, valamint még ezt megelőzően 2011.09.22-én kiegészítő jogorvoslati kérelmet is előterjesztett, melyben 3 kérelmi elemmel a CAF ajánlatának érvénytelenségét, 1 kérelmi elemben
pedig a nyertes AnsaldoBreda ajánlatának érvényességét kifogásolta.

A 2011.09.29-én megtartott tárgyalás során a Skoda alap, valamint kiegészítő jogorvoslati kérelmében foglaltakat, továbbá az ajánlatkérők ezzel kapcsolatos álláspontját tárgyalta a KDB. (A tárgyaláson a kiegészítő jogorvoslati kérelem CAF-ot érintő egy elemét a Skoda visszavonta.)

Ebben az ügyben a Skodának 2011.10.04-ig van lehetősége írásban újabb észrevételt előterjeszteni, mely észrevételre ajánlatkérőknek és az egyéb érdekelteknek (CAF, Ansaldo) egy munkanapos határidővel van lehetőségük írásban reagálni.

Ebben az ügyben (is) a jogorvoslati eljárás megindításától számított 40 napon belül, azaz legkésőbb 2011.10.24-én várható érdemi döntés.

Időközben az összességében második legelőnyösebb ajánlatot adó CAF is a KDB-hez fordult, a spanyol cég kérelmére indult jogorvoslati eljárással kapcsolatos legfontosabb információk:

A CAF által benyújtott jogorvoslati kérelem alapján a KDB 2011.09.23-án indította meg a jogorvoslati eljárást.

A CAF kérelmében elsősorban a nyertes ajánlattevő AnsaldoBreda ajánlatának érvényességét támadja 5 kérelmi elembe szedve.

Ajánlatkérők a benyújtott kérelemben szereplő elemekkel kapcsolatosan írásban fejtik ki először az észrevételüket.

Időközben kitűzésre került a tárgyalás időpontja ebben az ügyben is, 2011.10.10.-én lesz a tárgyalás a KDB-nél.

Ebben az ügyen – a 40 napos határidőre figyelemmel – 2011. november elején várható érdemi döntés.

Mindezek alapján biztos, hogy amíg ez az eljárás is le nem zárult, addig szerződést sem lehet kötni a 31 darab új miskolci villamos leszállítására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek