2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Értékes győzelem, egységes játék; DVTK – Győri ETO: 2-0

Értékes győzelem, egységes játék; DVTK – Győri ETO: 2-0

A tizedik fordulót követően, negyedik győzelmét megszerezve 18-ra nőtt a Diósgyőr bajnoki pontjainak száma, mellyel az előkelő negyedik helyezést foglalja el, megelőzve többek között a címvédő Videotont is.

Szinte telt ház – reálisan nézve 9500, egyes becslések szerint azonban 11000 (!) néző – előtt léphetett pályára a Diósgyőri VTK együttese az OTP Bank Liga tizedik fordulójában. Benczés Miklós nem számíthatott a teljes csapatára, hisz az első számú kapus Ivan Rados eltiltás miatt nem léphetett pályára. A vezetőedző ráadásul – idén először – ezúttal mindkét színes bőrű támadót kihagyta a kezdőcsapatból, melybe bekerült viszont a nemrég a csapathoz visszatért Tisza Tibor, illetve az egyre jobb formába lendülő bolíviai közönség kedvenc, Vicente Arze is.

A hazaiak ezúttal a forduló előtt második helyezett Győri ETO csapatát látták vendégül, így – mivel egy esetleges győzelemmel a miskolciak is a negyedik helyre léphettek előre – mindenképpen parázs hangulatú mérkőzés volt várható. Ennek megfelelően jól kezdett a Diósgyőr, hiszen a tizenhatodik percben egy, José Luque által érzékesített kezezés utáni tizenegyes révén megszerezték a vezetést.

A hangulat ezt követően sem hagyott alább, ám a játék helyett a durvaságoké lett a főszerep, előbb Völgyi kapott sárgát Gallardo buktatásáért, majd szintén a spanyol irányítóval szemben elkövetett csúnya szabálytalanságot követően Djordjevic hagyhatta el a pályát, így tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. Mindezektől a Győr győzelmi esélyei jelentősen lecsökkentek, ám a fehérben játszó ETO ezt követően sem kezdett el még egy ideig a futballra koncentrálni. Tevékenykedésük következtében a félidő végén Gallardot végül sérülés miatt le kellett cserélni.

A második félidőben némileg kiegyenlítettebbé vált a játék képe, ám ez nem volt a továbbra is elég csúnyán játszó Győr segítségére, hiszen az ötvenkilencedikben Seydi révén megduplázódott a diósgyőriek előnye. A második hazai találatot követően még jobban megzavarodtak az idén győzelemhez szokott vendégek, így tovább nőtt a DVTK fölénye. Ez némiképp megváltozott az utolsó negyedórára, ekkor ugyanis a Rába-partiak is kezdtek újra magukra találni, ám ez a jelenség meddőnek és tiszavirág-életűnek bizonyult. A hátralévő percekben ismét a hazaiak vették át az irányítást, sőt többször is nagyon közel álltak a harmadik találathoz, ám a mérkőzés végeredményét befolyásoló esemény már nem történt.

Összességében teljesen megérdemelten nyert a Diósgyőr. Ezzel a győzelemmel a miskolciak a negyedik helyre léptek elő a tabellán, ám továbbra sem nyugodhatnak meg, hisz a következő fordulóban a listavezető Debrecen vendégeként lépnek majd pályára. Ám ilyen teljesítményt követően bátran kijelenthető, hogy immár az oroszlán barlangjában sem a túlélés, hanem a siker a cél.

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek