2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Fénysugár -reménysugár

A magányos cédrust választották maguk jelképeként a fogyatékkal élők, a mozgássérültek. A Csontváry-festmény ihlette embléma kifejezi; a mozgásában korlátozott ember állja az élet viharait. Mert, amikor az utcára mennek a felnőttek zavartan elkapják róluk tekintetüket, a gyermekek pedig felkiáltanak, hangot adnak csodálkozásuknak? „Anya annak a néninek miért nincs keze?” Ilyenkor szinte tapintható a döbbent feszültség. Pedig a válasz nagyon egyszerű: mert így született… karjai talán azért nem fejlődtek ki teljesen, mert egy azóta betiltott német fájdalomcsillapítót szedett állapotosként az anyukája… talán ha ráírják a gyógyszerre, hogy állapotosok nem szedhetik… talán nincs is értelme a miérteket kutatni…
Nézőpont kérdése, hogy szerencse-e, hogy nem vették észre még a születése előtt és meghagyták az életét… Én azt gondolom, hogy óriási szerencse, hogy köztünk él, élt Stephen Hawking, a világ vezető elméleti fizikusa vagy Henri Toulouse-Lautrec, a XX.-dik század egyik legnagyobb festője vagy Beethoven, a zeneszerző óriás, végül de nem utolsósorban a magyar Pernye András, zenekritikus, főiskolai tanár. Nélkülük szegényebb lenne az emberiség, a világ. Ha, Ők nem kapják meg a lehetőséget, akkor Ők sem lehettek volna azok Akik lettek.

A mozgásukban korlátozottak még kisgyerekként vagy felnőttként iszonyú erőfeszítések árán megtanulnak egyedül öltözni, cipőt bekötni, enni. … mégis az „ép emberek” talán úgy döntenek nincs helyük az egészségesek között. Pedig a mozgáskorlátozott emberek mind élni akarnak! Megélni! Dolgozni!

Ám a gazdasági élet viharait már nem biztos, hogy egyedül, segítség nélkül állni tudják.

Nem sajnálni kell a sérült embert, hanem számukra lehetőséget adni! Közhasznú alapítványunk tíz mozgásában korlátozott embernek adna munkát augusztus 15-től. A projekt utófinanszírozott. Így, előre ki kell fizetni minden hónapban a munkabéreket és járulékaikat, ami 1,5 M. Ft. Ehhez a forgótőkéhez kérjük a segítségüket.

 
Lehetőségeihez mérten kérjük támogasson minket. Adománya az adózás rendjéről szóló hatályos jogszabályok értelmében leírható az adózás előtti eredményből.

Az 1996. évi LXXXI. Törvény a társasági adóról és az osztalékadóról;

(5) Az adózás előtti eredmény csökkentéseként az adomány

a) teljes összege és a közhasznú szervezetekről szóló törvény szerinti tartós adományozás esetén az első teljesítést követő évtől ezen a jogcímen adott adomány további 20 százaléka, de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény 20 százaléka érvényesíthető közhasznú szervezet, egyház támogatása és közérdekű kötelezettségvállalás esetén,értelmében.

Sőt! Hálából a segítségért Életmódközpontunk honlapján reklámlehetőséget is biztosítunk!

Segítsen, hogy segíthessünk!  Alapítványunk örömmel fogadna íróasztalt, zárható iratszekrényt, elavult számítógépet, fekete-fehér nyomtatót.

Megköszönve, hogy elolvasta levelünket és esetleg továbbküldi ismerőséinek, kívánunk Önnek sok sikert és szép napot!

 

Szívélyes üdvözlettel:

FénySugár Nonprofit Alapítvány

3519. Miskolc, Trencséni u.1.

Alapítványunk adószáma: 18444821-1-05               

Bank számlaszámunk: 10402764-00002143-00000000

IBAN: HU82 1040 2764 0000 2143 0000 0000

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…