2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Romano Drom: Szabadon élhetek

12 év nemzetközi és hazai zenélés után itt az első magyar nyelvű Romano Drom sláger! A zenekar gyökereit megőrizve és hagyományait ápolva mindig képes volt a megújulásra, az oláh cigány dallamokat kortárs zenei élménnyé varázsolva szólaltatta meg. Az együttes – Kovács Antal által szerzett – egyedi fúziós zenéjében a több száz éves zenei kultúrát a katalán rumba, arab, balkáni és popzenei ritmusokkal, valamint olyan zenei megoldásokkal vegyíti, melyekben a hagyományoktól eltérően dobok és egyéb hangszerek izgalmas összhangja egészítik ki a tradicionális hangzást.

Az együttes előkészület alatt álló hatodik stúdióalbumának anyagából ízelítőként hallható a Szabadon élhetek című dal. A zenét és szöveget Kovács Antal írta, a szövegek átfésülésében Víg Mihály (Balaton együttes), a hangszerelésben pedig Knapik Tamás (Fiesta) segített. A dal a közelgő nagylemezre két változatban is felkerül: oláhcigány nyelven, és az eredeti szöveget nem értő közönség kedvéért magyarul is. Ez a cigányzenében merőben új és előremutató ötlet betekintést enged a Romano Drom őszinte szövegvilágába. A lemez elkészültéig még várni kell néhány hónapot, de addig is jó hír, hogy szeptembertől a Hangvető kiadó gondozásában újra a boltok polcain találjuk a Romano Drom 2007-ben megjelent Po Cheri Című albumát.  

A Romano Drom legközelebbi hazai koncertjére szeptember 30-án, a budapesti Gödör Klubban kerül sor.

Akkor jöjjön a Szabadon élhetek című dal, melyhez hamarosan videoklip is készül:

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…