2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

NEM EZT ÍGÉRTÉK, MINISZTERELNÖK ÚR!

A Miskolci MSZP közleménye

Közel egy éve járt itt Orbán Viktor, ígért a kampányban szépet-jót – az ígéretek viszont ígéretek maradtak. Beszélt a város szélén toporgó befektetőkről, aki még mindig toporognak valahol – 1 év toporgás elég fárasztó lehet…
Helyettük adóemelések jöttek és jönnek, úgy látjuk, hogy a kormány az egész észak-magyarországi régiót leírta; jelenleg a városi közoktatás szétverése zajlik, a felsőoktatás leépítéséről hallunk.
A miniszterelnök csütörtökön azt a Bosch gyárat látogatja meg, amely vállalatcsoportként az elmúlt 10 évben a régió meghatározó befektetője, egyik legvonzóbb munkaadója lett. Miskolc ipari kultúrája a 21. századi színvonalon alakulhatott át, maradt versenyképes – ennek lett zászlóshajója immár a Bosch Miskolcon.
Az előző évek során a szocialista városvezetés eredményes közreműködésének eredményeként a Bosch vezetése úgy döntött, új gyáregységét is városunkban építi fel. Ehhez hozzájárult az itt dolgozók munkája, a töretlen fejlődés, a helyi cégvezetés elkötelezettsége, az egyetemünkön létrejött „Bosch tanszék”, a szocialista kormány által megítélt 1 milliárd forint összegű támogatás, a Bosch út I. ütemének megépítése, a város támogatása.
Miskolc Önkormányzata az országban elsőként fogadta el vállalkozásfejlesztési és befektetés-ösztönzési rendeletét, amely alapján a Vodafone Miskolcra települését követően az új Bosch gyár megépítését támogattuk. A 2010. június 24-én jóváhagyott támogatási szerződésben teljeskörű városi támogatás mellett 500.000 euro pénzügyi támogatást is biztosítottunk. A támogatás a nehéz pénzügyi helyzetben is befektetés volt a jövőbe, munkahelyekbe, annak fejében a Bosch a gyár felépítésén túl, a munkahelyek legalább 5 éves megőrzését is vállalta!
Miniszterelnök Úr!
Reméljük, hogy miskolci látogatásához az új gyár nemcsak díszletként szolgál majd. Ha az ellenzék érvei nem érdeklik, hallgassa meg a befektetőket; miért érdemes a régiónkban, Miskolcon fejleszteni, az itt megkezdett beruházásokat támogatni, miért van szükség a Bosch út II. ütemének régóta várt megépítésére, s vajon segítik-e a gazdaságot Matolcsy miniszter ötletei. Kérdezze meg a Miskolci Egyetem (Önök szerint nemsokára csak főiskola?) rektorát, hová vezet a felsőoktatási képzés leépítése; a miskolci pedagógusokat, szülőket, hogy a város közoktatásának jelenleg zajló szétverése milyen jövőképet sugall!
Segítsen párttársainak, akik ezidáig alkalmatlannak bizonyultak a város vezetésére!

Káli Sándor
az MSZP Miskolc városi elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek