2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Félidőben az óvoda felújítása Szikszón

Több mint százmillió forintos beruházással újul meg és bővül Szikszón a városi óvoda, ahol bölcsődei férőhelyeket is kialakítanak. Az építkezés félidejénél tart. Takács Lászlónétól, a Szikszói Óvoda augusztus 15-étől megbízott vezetőjétől megtudtuk: a kivitelezés nem zavarja az óvoda működési rendjét.

Az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉMOP-2009-4.3.1/B -09-2010-0029  pályázatán járt sikerrel, ahol 95millió 191 ezer forint támogatást sikerült elnyerniük. A beruházást június 20-án kezdte meg a kivitelező, az átadási határidő ez év december 31-e.

Takács Katalin arról beszélt, nyáron a kivitelezők elvégezték a porral és zajjal járó  bontási és alapozási munkákat. Ez alatt az idő alatt az óvoda úgynevezett nyári üzemmódban az önkormányzat körépületében kapott helyett. Szeptember elsejétől azonban a megszokott módon , zavartalanul folytatódik a nevelési-oktatási munka az intézményben. Az építési területet bekerítették, a bejáratot áthelyezték. Három óvodai csoport az eredeti helyén a régi épületben, egy pedig a körépületben kap helyt.

A beruházás során az  óvoda épületét két csoportszobával bővítik majd, ahol integrált bölcsődei csoportot alakítanak ki. Az épületet kiegészítik még a legszükségesebb hiányzó helyiségekkel: elkülönítővel, óvónői és konyhai dolgozók szociális blokkjával, mosókonyhával vasalóval, a foglalkoztatókhoz tartozó gyerek WC-vel, akadálymentes WC-vel,  lehetőség szerint szertárral. A meglévő óvodai helyiségekben csak az átalakítás és akadálymentesítés miatti szükséges mértékig történik felújítás, változtatás. Az udvaron kialakításra kerül még parkoló, és kerékpártároló is. Projekt keretében korszerű bútorokat, fejlesztőeszközöket is beszereznek a minőségi oktatás-nevelés megteremtése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…