2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Régi- új óvodavezető Szikszón

Takács Lászlónét bízta meg  2011. augusztus 15-étől Szikszó Önkormányzata a  Szikszói Óvoda vezetésével, aki nem ismeretlen a szikszói szülők körében. Két évtizeden keresztül vezette  a helyi oktatási intézményt, majd miskolci kitérő újra szakemberként áll az óvoda élén. Takács Lászlóné arról beszél, az elmúlt évtizedek alatt már a kis tanítványai szülőkké cseperedtek, így ma  azok gyermekeit neveli és oktatja. Két nagy feladatot tűzött maga elé ebben az oktatási évben: a jelenleg is tartó óvodai beruházás sikeres befejezését és szakmai célként pedig  újraértékelni a nevelőtestülettel közösen  a helyi óvodai, nevelési programot.  A  beruházás megoldást ad a jelenlegi szűkös elhelyezésre, hiszen jelenleg 150 gyerek jár az intézménybe, a csoportszoba bővítése a kényelmesebb elhelyezést szolgálja. A projektben a bútorzatok cseréje, és új szakmai eszközök beszerzése is szerepel, ami javítja  majd az oktató-nevelői munka hatékonyságát.

Takács Lászlóné úgy látja: élet közelibbé, megvalósíthatóbbá kell tenni a Szikszói Óvoda  szakmai programját.  A tervek szerint környezeti nevelésen alapuló, kompetencia alapú programot dolgoznak ki ,amely nagyban illeszkedik majd a jövő közoktatás politikai koncepciójához. A fő cél, a helyi értékeket figyelembe véve  a környezet megismertetése a kicsikkel, annak szerette, védelme , a környezettudatos életmód és életszemlélet kialakítása.

A program illeszkedik majd a helyi iskola programjához, ahol a testnevelés, és a nyelvoktatás kapott és kap a jövőben is prioritást. Így bevezetik a  játékos német nyelvoltatást , amelynek szakmai- személyi feltétele adott az óvodába. A kicsik mozgástudásának a fejlesztésre pedig tervezik az úszás oktatás és az ovifoci beindítását. Ennek szakmai és tárgyi feltételei rendelkezésre állnak a szikszói sportcentrumban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek