2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Zöldségeket beszélnek a szocialisták

A miskolci Fidesz és a KDNP szerint. Úgy vélik, a Zöld Nyilat népszerűsíteni kell, noha az építkezésnek lassan vége.

A szocialista városvezetés indította el a Zöld Nyíl villamosfejlesztési projektet. Ők voltak azok, akik a beruházás költségvetésében 224 millió forintot állítottak be kommunikációs célokra, így meglehetősen érdekes, hogy követelik: a projekt kommunikációs költségeire szánt részösszeget, az uniós forrásokból táblák és reklámanyagok gyártására elkülönített 10 millió forintos keretet a Fidesz-KDNP-s városvezetés ne használja fel. Mindez azon a tájékoztatón hangzott el, melyet dr. Kiss János, a Fidesz (képünkön balra), és Molnár Péter, a KDNP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője tartott pénteken, Miskolcon.

A tájékoztatón Molnár Péter arról beszélt, hogy a tavaly októberben hivatalba lépett városvezetés – állítása szerint – elődeivel ellentétben folyamatosan kommunikált a városlakókkal a beruházásról, s ha a már megkötött szerződések ezt lehetővé tették, a megörökölt, korlátozott lehetőségeikhez képest igyekezett is a miskolciak kérését teljesíteni. Szerinte „nagyon csúnya dolog” az, hogy a mostani kommunikációs közbeszerzést az MSZP „megpróbálja összemosni a zárolással”. Ezt visszautasítják, megítélése szerint a szocialisták álláspontja – mint fogalmazott – „dilettantizmusra” vall. Szerinte az MSZP-s képviselők „zöldségeket beszélnek”, amikor azt mondják, hogy a Zöld Nyíl villamosfejlesztési projektről szóló tájékoztatási kampány ma már okafogyott.

Dr. Kiss János szerint „tudatlanok” a szocialisták, amikor azt hiszik, hogy egy beruházás népszerűsítése csak az építkezés idejére korlátozódhat. Szerinte azt is el kell magyarázni a miskolciaknak, hogy a projekt befejeztével korszerűbb, energiatakarékosabb lesz Miskolc közösségi közlekedése. Mint mondta, az uniós pénzek felhasználásával azt kell elérni, hogy a jövőben minél több miskolci utazzon a megújult villamosvonalon, a majdani új járműveken. Emlékeztetett: az előző, szocialista városvezetés, noha 2008-ban indította el a beruházást, csupán 2009 végén írta ki a projekt népszerűsítését célzó pályázatot. Ezt a kiírást azonban a következő évben érvénytelenítette a Közbeszerzési Döntőbizottság, új közbeszerzést pedig az önkormányzati választásokig, 2010 októberéig nem írtak ki. A szocialisták által számon kért csúszás tehát éppen a szocialisták miatt következett be – mondta.

Mint arról csütörtökön az ÉszakOnline is beszámolt, az MSZP szerint nem kellene esőponcsóra, nyakkendőtűre, uniszex piké pólóra, baseball sapkára, lufira, környezetbarát kukoricából készült tollra költenie a városvezetésnek. A szocialista dr. Simon Gábor és dr. Tompa Sándor úgy vélte, a Zöld Nyíl villamosfejlesztési projektet, amikor heteken belül befejeződik az építkezések legnagyobb része, már teljesen felesleges ilyen módon népszerűsíteni a beruházást. Igaz, hogy minderre uniós pénzből – miskolci önrésszel – rendelkezésre áll a forrás, ám most, amikor a városi költségvetésből kétmilliárd forintot főleg az oktatási és kulturális intézmények terhére zároltak, nem időszerű ennek felhasználása,- írja az eszakonline.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek