2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Rendőrlátogatás az első osztályosoknál – VII. Tour de Mezőkövesd

Rendőrlátogatás az első osztályosoknál – VII. Tour de Mezőkövesd

A főbb közlekedési szabályokra, az úttesten való átkelésre és a veszélyekre hívták fel a mezőkövesdi első osztályos tanulók figyelmét a rendőrség, a tűzoltóság és a polgárőrség munkatársai. Az egyenruhások a gyermekeknek szóróanyagot és tollat adtak ajándékba.

Szeptember 1-jével elkezdődött az új tanév, így az iskolák környékén jelentősen megnőtt a gyalogosforgalom. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan az idén is vigyázzák a rendőrök az iskolák környékén a gyermekek úttesten való átkelését. Emellett folytatódik az Iskola rendőre program. Az idei tanévkezdésre a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, a Mezőkövesdi Tűzoltóság és a Polgárőrség közös akciót szervezett Mezőkövesden és a környékbeli településeken, amely keretében a tanév első napján meglátogatták az elsős gyermekeket. A kisiskolásokkal a közlekedési szabályokról, a biztonságos kerékpározásról és úttesten való átkelésről beszélgettek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével 500 darab tájékoztató füzetet, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával pedig 500 darab tollat osztottak szét az egyenruhások a mezőkövesdi és a rendőrkapitánysághoz tartozó 23 település első osztályosai között a tanév első napjaiban.

A szakemberek arra kérték a szülőket, hogy fokozott figyelmet fordítsanak gyermekük biztonságos, szabályos közlekedési oktatására. Emellett a rend és a biztonság őrei felhívták a közlekedők, a kerékpárosok és a gépjárművezetők figyelmét is arra, hogy az iskolák környékén fokozott odafigyeléssel, óvatosan vezessenek a gyermekek biztonsága, védelme érdekében.

 

VII. Tour de Mezőkövesd

Szeptember 3-án hetedik alkalommal rendezték meg a Tour de Mezőkövesd kerékpáros versenyt, melyet a korábbi évekhez hasonlóan az idén is a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai biztosítottak.

A kerekezők a mezőkövesdi lakosokon túl a környező települések, de Sárospatak, Kazincbarcika, sőt a határon túlról is érkeztek. Az idei biciklis táv az eddigi 7 km-ről 11 km-re emelkedett.

A rajt előtt Szerencsi Árpád r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője néhány fontos dologra is felhívta a közönség figyelmét. Szót ejtett egyebek mellett a biztonságos közlekedésről, a szabályok betartásának fontosságáról.

Az idén 650 kerékpáros és 350 gyalogos nevezett a programokra.  A legnagyobb vonzerőt nem csak a főnyereményként kiállított robogó jelentette, hanem a rendezvény hangulata, a látogatók tömege is meghatározó volt.

 

A drága tombolanyeremény elsősorban a mezőkövesdi vállalkozók felajánlásaiból jött össze, de köszönet illeti azon támogatókat is, akik munkájukkal, közreműködésükkel, tárgyi eszközeikkel támogatták a rendezvény sikeres megtartását. Így természetesen a rendőrség és a polgárőrök sem maradtak ki a sorból, akik közös erővel biztosították a helyszíneket.

Az előző évben bevált úgynevezett “életmódváltó hetek” programsorozat az idén hosszabb ideig, 4 hétig tartott. Ez idő alatt a közeli és távoli rendezvények: túrázás, kerékpározás, gyaloglás, egészséges életmóddal kapcsolatos előadások is sorra kerültek. Gyerekeknek kiszabott táv volt a teljesítendő, mivel nem az eredményen, hanem a résztvevők aktivitására helyezték a hangsúlyt a szervezők.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek