2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nem függesztette föl Káli Sándor mentelmi jogát a parlament

Nem függesztette föl Káli Sándor mentelmi jogát a parlament

Az alábbi közleményt Káli Sándor, országgyűlési képviselő juttatta el szerkesztőségünkhöz:
Megtárgyalta mentelmi ügyemet hétfőn este az Országgyűlés, és a Mentelmi Bizottság indítványát támogatva képviselői mentelmi jogomat nem függesztette fel.

A közvélemény tisztánlátása érdekében szükségesnek tartom elmondani, hogy az ügy hátterében ellenfeleim személyemet lejárató politikai szándéka áll.

Az egyik miskolci intézmény igazgatója már a választások során is folyamatosan valótlanságokkal próbálta a közvéleményt befolyásolni. A választások után sem állt meg. Megalapozatlan feljelentéseit azonban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította, és a nyomozást megszüntette. Ezt követően a feljelentő megszüntető határozat elleni panaszát a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is elutasította. A jog ilyenkor megadja a lehetőséget az úgynevezett pótmagánvádra, melyet a feljelentő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon nyújtott be. A megyei bíróság kereste meg mentelmi jogom felfüggesztése ügyében az Országgyűlést. Az Országgyűlés töretlen gyakorlata, hogy nem függeszti fel a képviselő mentelmi jogát, ha az eljárás nyilvánvalóan a képviselő zaklatására irányul. Ez történt esetemben is.

Az ügy nem mellékes érdekessége, hogy a feljelentő ügyvédje egy és ugyanaz a személy, aki a város polgármesterének – ismeretlen tettes elleni – feljelentéseit is jegyzi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…