2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújhotott az iskola Taktakenézen

Unós pályázatból  készültek el a beruházások

Délelőtt  a falut ünnepelték a taktakenéziek szombaton, délben pedig az iskolát. Éppen  delet harangoztak , amikor összegyűlt, szinte a falu apraja nagyja ,meghallgatni Molnár Tibor polgármester köszöntő  szavait az intézmény udvarán, hogy kicsik és nagyok együtt örüljenek annak : befejeződött a 68 milliós beruházás.

 

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő méltatta a munkálatok,  az új létesítmény hasznosságát.

Ám, miért az öröm? Tudnunk kell , hogy  Taktakanézen korábban is  voltak jelentős iskolafejlesztések, de  ezek mindegyike, igazán a kisdiákok  jobb tanulási , tanítási körülményeit  segítette. A mostani,  uniós támogatással megvalósuló   létesítmény, szinte  a teljes települést érinti, hiszen az említett összegből  kibővítették a  konyhát és olyan főzőeszközöket vásároltak , ami egy praktikus elgondolás nyomán , nemcsak a nebulókat, de a település nyugdíjasait is kiszolgálja. A 260  lelket számláló helybéli  nyugdíjas  társadalom igen nagy hányada, igényli ezt a szolgáltatást.

A fejlesztés részeként peresze, kicserélték a tantermek burkolatát, a nyílászárókat és megjavították a  tetőzetet is.

Az avató ünnepség a kisdiákok  színes  műsorával fejeződött be, majd a vendégek megtekintették a megújhodott iskolát. A falunap, amelynek része volt  az esemény, délután sportprogramokkal folytatódott.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek