2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
mediamunkas-neveles-kereskedelmi-modra

Médiamunkás-nevelés kereskedelmi módra

mediamunkas-neveles-kereskedelmi-modraHosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a TV2 a Dunaújvárosi Főiskolával. A dokumentum értelmében a Déri János Kommunikációs Intézet professzionális stúdiója ad otthont a TV2 Akadémia gyakorlati képzésének.

A megállapodás értelmében a Dunaújvárosi Főiskola nem csak a helyszínt és az eszközöket bocsátja majd a TV2 rendelkezésére. A főiskola kommunikáció és médiatudomány szakján, levelező képzési formában fogadja majd a hatályos felvételi eljárás keretében felvételt nyert TV2 Akadémia hallgatóit. A kereskedelmi csatorna médiaképzésében résztvevő diákok így, egy speciális, 4 féléves tanterv szerint haladva diplomát szerezhetnek majd a főiskola által kínált alapképzésben is.

Azoknál a szakterületnél, ahol nap, mint nap alkalmaznak szakmai eszközöket és műszereket, mint amilyen a kommunikáció is, elengedhetetlen a színvonalas gyakorlati képzés. Azok a fiatalok, akik a média világában kívánnak elhelyezkedni, biztonsággal kell bánniuk nem csak kamerákkal, de különböző számítógépes software-ekkel és a szakzsargonnal is. A DF egyedülálló feltételeket teremtett az új, médiamunkás generáció képzésére, hiszen az Interaktív műsorkészítő cég szakmai segítségével 2006-ban átadott, profi TV-stúdió, és az év tavaszától Hadas Krisztina szakmai vezetése alá tartozó szakembergárda segíti a lassan bevetésre kész hallgatókat.   

András István, az intézet igazgatója elmondta, mind a TV2, mind pedig a Dunaújvárosi Főiskola nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált képzés megvalósítására, melynek hátterét a rendelkezésükre álló infrastruktúra biztosítja. Mindemellett a képzés évei alatt kialakítható jó szakmai kapcsolatok is meghatározóak az utánpótlás-nevelés tekintetében.

Mindkét fél célja, hogy hallgatóik számára megteremtsék annak lehetőségét, hogy a munkaerő-piaci elvárásokat kielégítő, korszerű ismeretekkel rendelkező gyakorlat orientált szakembereket képezzenek.

***
 

Üdvözlettel:

Czifra Boglárka 

Tanácsadó

Young & Partners

Strategy Communication Consulting

1035 Budapest, Miklós tér 1.

Mobil: +36 20 459 6198

Tel/Fax: +36 1 273 3371

E-mail: boglarka.czifra@youngandpartners.hu

http://www.youngandpartners.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…