2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Orosz szoprán és orosz tenor nyerte Plácido Domingo Operalia énekversenyét

Orosz szoprán és orosz tenor nyerte Plácido Domingo Operalia énekversenyét

Orosz szoprán és orosz tenor nyerte Plácido Domingo Operalia énekversenyétOrosz énekesek nyerték el az első díjat szombat este Budapesten a világhírű tenorista, Plácido Domingo által elindított Operalia Nemzetközi Énekversenyen. Az idén 17. alkalommal megrendezett Operalia döntőjét a Magyar Állami Operaházban tartották. A női kategóriában Julia Novikova koloratúrszoprán, a férfiban Alekszej Kudrija kapta a nemzetközi zsűritől az első díjat. A múlt heti pécsi elő- és középdöntőn bemutatkozott 48 aspiránsból 15-en maradtak a döntőre az opera és a zarzuela kategóriában. A zarzuela díjat az Egyesült Államokból érkezett Angel Blue és a görög Dimitrios Flemotomos kapta. Különdíjat nyert e könnyedebb, népszerű zenés színházi műfajban a lengyel Arnold Rutkowski.
 
A francia, olasz és orosz operaáriákat megszólaltató versenyzők közül női kategóriában Julia Novikova koloratúrszoprán, a férfiban Alekszej Kudrija kapta a nemzetközi zsűritől az első díjat.

Második díjas lett az opera kategóriában Angel Blue amerikai szoprán, a férfiak második díját megosztották Dimitrios Flemotomos tenor és Jordan Bisch amerikai basszus között. A görög énekes a verseny fő támogatójának különdíját is megkapta, mint a verseny hangja.

A nők harmadik díját is megosztották a spanyol Auxiliadora Toledano és az ausztrál Anita Watson szoprán között. A férfiak harmadik díját Wenwei Zhang kínai basszus kapta.

A Magyar Állami Operaház díjat ajánlott Alekszej Kudrijának, és meghívják egy jelentős szerep éneklésére. Auxiliadora Toledano a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége lesz, mint a főváros különdíjasa. Pécs város különdíját a litván basszbariton, Kostas Smorigingas vehette át, ő a verseny döntőjében Domingo vezényletével közreműködő pécsi Pannon Filharmonikusokkal is fellép.

Plácido Domingo és a verseny díjazottjai augusztus 8-án a pécsi Dóm téren adnak koncertet, Domingo meghívta erre az eseményre a verseny legfiatalabb indulóját, a magyar Simon Brigittát.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…