2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Színesfémtolvajok nyomozói raporton

Tiszaújváros környékén a tolvajok akkor sem lehetnek nyugodtan ha éppen egyenruhást nem látnak. A közelmúltban ugyanis Sajószögednél egy munkából egy hazafelé tartó nyomozó előtt találták magukat raporton.

 

Augusztus 15-én délután a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozója épp szakáldi otthonába tartott gépjárművével, mikor Sajószöged egyik utcáján észlelte, hogy három gyanús személy egy nagyméretű zsákot tol kerékpáron.

A szabadidős nyomozó személygépkocsijával eléjük állt, majd igazolványa felmutatásával igazolta magát és intézkedés alá vonta a három személyt.

Az időközben kiértesített járőr-kollégák a helyszínre kiérkezve átvizsgálták a fent említett zsákot. Abban 5 db gáz hegesztőhöz használt nyomáscsökkentő szelepet (rézből készültek), 1 db rézből készült gáz elosztót, 1 db ív hegesztő befogó markolatot (réz), 1 db kb. 120 cm hosszú, 15 mm átmérőjű sodrott alumínium kábelt, 8-10 mm átmérőjű kb. 10 méter hosszú sodrott réz rézkábelt, 10 db újnak kinéző réz fék csövet és réz kábel darabokat találtak.

A rendőrök kérdésére az egyik ellenőrzött személy elmondta, hogy a rezet Tiszaújvárosban egy kuka mellett találták. Azt egy szomszédos településen lévő fémhulladék-átvevőhelyen akarták leadni, azért, mert a többi MÉH telep már bezárt.

Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként alig pár nappal később megdőlt a réz-lelőhely teóriája, ugyanis felmerült, hogy egy közeli telephelyről hegesztéshez használatos réz-eszközöket tulajdonítottak el több mint 200 ezer forint értékben.

A „mozaikok összerakása után” a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette a „réz-teória” kiagyalóját és elmesélőjét, a 32 éves polgári férfit, aki korábban hasonló cselekmények elkövetése miatt idén januártól volt feltételes szabadlábra helyezve. Őt és két még fiatalkorú szintén polgári lakos társát nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás elkövetésével gyanúsítja a hatóság.

Az őrizetben lévő személynek a lopás mellett kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell majd, mivel a két fiatalkorú személynek rossz példát mutatva, velük együtt követte el a bűncselekményt.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek