2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó ösztöndíjasa lehet

Szikszó Önkormányzata kiemelt feladatnak tekinti a fiatalok támogatását, kötődésük erősítését  a szülőföldhöz.  Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: a 2011/ 2012-es tanévre ösztöndíj pályázatot hirdettek meg a felsőoktatásban tanulók és a középiskolások között Szikszó Ösztöndíjasa címmel.

Három kategóriában hirdette meg a Szikszó Önkormányzata  az állandó lakhellyel és megfelelői tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok körében az ösztöndíjat. Az I. kategória: a felsőoktatás nappali tagozatán , az egyetemi szintű, vagy mesterképzésben résztvevők számára. A II. kategória, szintén a felsőoktatás nappali képzésében résztvevő úgynevezett bolognai alapképzésben résztvevő diákoknak. A III. kategóriában  a középiskolában tanulók pályázhatnak.

Kategóriánként egy diák lehet Szikszó Ösztöndíjasa.  Az elbírálási szempont a 2010/ 2011 II. félév tanulmányi átlaga, amelyet az index vagy a bizonyítvány másolataként kérnek csatolni.  Befolyásoló tényező  a tudományos munkák, középiskolások körében az országos vagy megyei versenyeken elért eredmények, amelyeket szintén hitelt érdemlően kell benyújtani a pályázat mellékleteként. A harmadik értékelendő körülmény a pályázó tanulmányi vagy tudományos tevékenységének az értékelése, az elismerésért kapott oklevél, plakett, emlékérem, gyűrű igazolásának a fénymásolata. Középiskolásoknál a C típusú nyelvvizsga.

A kiírt kritériumokat pontozzák, bírálati szempontonként 10 pont, összesen 30 pont érhető el. Kategóriánként az lesz Szikszó Ösztöndíjasa aki a legtöbb ponttal rendelkezik . ( A bírálati szempontok pontrendszere bővebben a www.szikszo.hu-n olvasható.)

A pályázat díjazása kategóriánként: I kategória nettó 30000 Ft / hó, II. kategória nettó 20 000 Ft/ hó, III. kategória 10 000 ft/ hó. Az ösztöndíjakat 10 hónapon keresztül folyósítja az önkormányzat minden hónap 10 napjáig, utólag, átutalással.

A pályázatok benyújtási határideje 2011. szeptember 20. Módja: személyesen Szikszó Város Önkormányzata polgármesteri hivatala  Polgáriné Dzsupin Dóra osztályvezetőnél. A pályázatok eredményhirdetése a benyújtási határidőt követő tervezés   szerinti rendes képviselő testületi ülés.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek