2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Tömegek lopják a gázt Magyarországon

Idén az első félévben több szabálytalan vételezésre derítettek fényt a Tigáz-DSO Kft. szakemberei, mint 2010 egészében – hangzott el a társaság budapesti sajtótájékoztatóján. A fogyasztóknak erre szakosodott bűnözői csoportok is kínálják „fogyasztáscsökkentő” szolgáltatásaikat.

Sokkoló számok

Az idei első félévben már közel 5000 szabálytalan vételezési esetet derítettek föl a Tigáz szakemberei, szemben a tavalyi valamivel több mint 4000 üggyel. Az ellenőrzések során a vizsgált háztartások 10-12 százalékánál találnak szabálytalanságot, összességében a Tigáz fogyasztói közül 40-60 ezer lehet érintett az ügyben. Tavaly mintegy 70 millió köbméter földgázt vételeztek szabálytalanul a Tigáztól, az okozott kár körülbelül 9 milliárd forint volt. A kiszabott kötbéreknek körülbelül 40 százalékát tudják behajtani: tavaly 840 millió forint kötbért szabtak ki. A szabálytalanságok területileg két fő gócpontban jelentkeznek a legnagyobb sűrűségben, egyrészt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében, másrészt Pest megyében.

A jelenség okai között a felderítés hatékonyságának javulása is ott van, de alapvetően a szabálytalanságok számának bővülése okozza – derült ki a tájékoztatón.
Folytatás a www.napi.hu.n

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek