2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Miskolc és Kassa

Miskolc tevékenyen részt vesz a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program turisztikai projektjében!
Kassa, Miskolc testvérvárosa 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Miskolc- a híresztelésekkel ellentétben- kiemelt figyelmet fordít minden olyan együttműködési lehetőségre, amely a két város turisztikai és kulturális marketingtevékenységét érinti.

Mint arról már beszámoltunk:

– 2011.április 17-én „Történelem és kultúra –multikulturális és határon átnyúló együttműködés modellje Kelet-Magyarország és Kelet-Szlovákia között” címmel tudományos-szakmai konferenciát rendeztek Kassán. Dr. Kriza Ákos Prof. Dr. Besenyei Lajost, Miskolc város Díszpolgárát, a Miskolci Egyetem korábbi rektorát bízta meg, hogy Miskolc városát képviselje a rendezvényen.

– 2011. március 31-én Miskolc MJV. Önkormányzatának küldöttsége tett látogatást Kassán, a „Kasarne Kulturpark”-ban, és megbeszélést folytatott a „Kassa 2013” projekten dolgozó munkacsoporttal. A megbeszélés résztvevői Miskolcról:

Molnár Péter – Miskolc MJV. Önkormányzata – Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke

Ambrus Beáta – Polgármesteri Kabinet, nemzetközi referens

Kákóczki András – Kulturális Osztály, osztályvezető

Nébliné Babik Katalin – Kulturális Osztály, kulturális referens

Koczurné Bencs Ilona – Kulturális Osztály, turisztikai referens

-Kassáról:

Mr. Jakub Urik – Member of the Cabinet, Plenipotentiary of the Mayor for international relations and Head of International relations of Košice – European Capital of Culture 2013

Mrs. Alena Vachnova – executive director of Košice – European Capital of Culture 2013

Mrs. Iveta Ninajova – managing director of Košice – Tourism organization

Mr. Peter Germuska – tourism and regional – cross border cooperation

A megbeszélés célja volt Kassa és Miskolc együttműködési lehetőségeinek, kapcsolódási pontjainak feltérképezése a kultúra, turizmus, sport területén, kiemelten 2013. évre vonatkozóan.

– 2011. májusában a Jégkorong Világbajnoksággal egyidejűleg zajlottak a Kassai napok rendezvényei, ahol Kassa önkormányzata bemutatkozási lehetőséget biztosított Miskolc számára. A miskolci polgármesteri hivatal két szakembere szlovák, angol és német nyelvű kiadványokkal jelentek meg és személyesen is informálták az érdeklődőket Miskolc turisztikai és kulturális kínálatáról.

– 2011. május 9-én Miskolc Ünnepére városunkba érkeztek testvérvárosaink vezetői, köztük Kassa alpolgármestere. Dr. Renáta Lenártová annak ellenére is elfogadta a meghívást, hogy éppen akkor zajlott Kassán Jégkorong VB.

Humán Főosztály Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya folyamatosan egyeztet a kassai partnerekkel. Készül az az idegenvezető munkafüzet és a 100 oldalas többnyelvű anyag, amelybe Kassáról, Miskolcról, a Kassai Állatkertről és a Miskolci Állatkertről készül anyag. (A Miskolci Állatkert és Kultúrpark együttműködési megállapodást kötött a Kassai Állatkerttel a Miskolci Városfejlesztési Kft. közreműködésével.)

A Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály meghívására augusztusban Kassa turisztikai igazgatónője és kollégája érkezik Miskolcra a „Kassa-ECOC 2013” projekt megbeszélésre.

Június és július hónapokban a „Kassa ECOC 2013” projektcsapata és a „Kasarne Kulturpark” teamje átszervezés alatt volt, emiatt a kapcsolatfelvétel nehézkessé vált, így a következő találkozó a „Kassa ECOC 2013” kapcsán, szeptemberben lesz. Itt mutatkoznak majd be a projekt és a „Kasarne Kulturpark” új vezetői és munkatársai.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek