2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Valóra vált álom-nyaralás!

Kazincbarcika, Balatonszepezd – 7 értelmi sérült fiatalt és kísérőiket látta vendégül Kazincbarcika balatonszepezdi ifjúsági tábora. A fiatalok egy hetet töltöttek a magyar tenger partján.

 

Boldog gyerekkacajtól hangos egész nyáron Kazincbarcika város tábora a Balaton partján, Szepezden. Az elmúlt időszakban azonban a táborozó gyerekek és nyaraló családok mellett egy különleges csoport is egy hetet töltött a közkedvelt nyaralóhelyen. A vendégek a csobánkai speciális foglalkoztató otthon lakói, értelmi sérült fiatalok voltak, akik kalandos úton jutottak a nyaraláshoz.

– Évek óta járunk Kazincbarcikára, hiszen itt minden évben rendeznek speciális olimpiai tornaversenyt, melynek rendszeres résztvevői vagyunk – mondta Várhegyi Mariann, a csoport vezetője.

– Imádjuk azt a várost, megszerették, befogadták értelmi sérült versenyzőinket, az egyik helyi cég pedig, a Timpanon Kft. elkötelezett támogatója lett mozgalmunknak, így az évente egyszer sorra kerülő Timpanon-Kupáért mindig harcba szállunk.

 

Győzelem álom-nyereménnyel

 

A 8 év alatt egyszer már többször elhódítottuk a kupát, a tavalyi győzelem azonban igazán különleges volt, hiszen egy extra ajándékkal is járt. A győztes csapat az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ értékes különdíját, egy egyhetes csoportos nyaralást is kapott, melyet Kerekes Ottó igazgató nyújtott át anno boldog tornászaimnak. Azóta tervezgettük, szervezgettük a nyaralást, most pedig már boldog mosollyal az arcunkon gondolunk vissza a Balatonszepezden töltött szép napokra.

 

Teljes ellátás szeretettel megfűszerezve

 

Szállásunk egy faházban, kényelmes szobákban volt. Lajos bácsi, a szakács minden nap finomságokkal kényeztetett minket, sőt repetát is kaphattunk.

Mindenki kedves és türelmes volt velünk, elfogadta értelmi sérült fiataljainkat.

Sokat kirándultunk: felmentünk Hegyestűre, elgyalogoltunk a Salföldi Majorhoz, Révfülöpön utcabálon voltunk, Szent Iván éjjelén pedig tűzijátékot is láttunk.

Kihasználva a tábor adottságait rengeteget sportoltunk: görkoriztunk, ping-pongoztunk, röplabdáztunk és mindenki nagyon jól érezte magát. Azt gondolom, hosszú ideig emlegetni fogjuk az élményeinket, hiszen család nélkül, intézetben élő fiataljainknak ritkán adatik ilyen lehetőség.

Óriási köszönet ezért Kazincbarcika városának, a Timpanon Kft. vezetőjének Milicz Sándornak és Kerekes Ottó igazgató úrnak. Mert bizony a város és az említett cég, intézmény és maga a tábor is jelesre vizsgázott emberségből, szeretetből és toleranciából. Ritka az ilyen mai világunkban és mi boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a valóra vált álom-nyaralásnak. Köszönjük mindenkinek! – zárta élménybeszámolóját Várhegyi Mariann.

Képforrás: O Pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek