2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

VIII. Tolcsvai Borfesztivál

Az idén augusztus 5-6-7-én lesz a VIII. Tolcsvai Borfesztivál, amely méltán népszerű, és az egyik legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvény Zemplénben, Tokaj-hegyalján. Várhatóan az idén is több ezren indulnak el Tokaj-Hegyalja közepére, hiszen a helyiek a vendégcsalogatás legkézenfekvőbb módját, az odalátogatók ingyenes megkínálását választották az invitáláshoz. Az ország 588 bortelepülése között teljesen egyedülálló, hogy a csak helyi, tolcsvai borászok által kinyitott 27 kóstolóhelyen – zömében a nemespenésszel vastagon borított mesebeli hangulatú pincékben – összesen 54-féle tokaji borral díjmentesen lássák vendégül az érdeklődőket. A Tolcsvai Borfesztivál a maga nemében egy „élménybomba”, hiszen talán tényleg nincs az országban még egy olyan település, ahol a helyi borászvállalkozók ilyen mértékben összefognának, hogy ennyi bort bemutassanak a vendégeknek önzetlenül azért, hogy a lenyűgöző választékot mindenki megismerhesse. A tolcsvaiak azt vallják, hogy a jó borra jól szórakozva lehet jól emlékezni, így a fesztivál programjai emlékezetessé tételéről több sztárfellépő is gondoskodik, mint pl. Nagy Sándor a Madách Színházból, az Apostol együttes, a harmonikás Szabó Ádám, a Zanzibar együttes, B. Tóth László, Király L. Norbi, Janicsák Veca és a Desperado együttes. Színvonalas autentikus műsorok között is válogathatnak az érdeklődők a három színpadon, melyből az egyik a pincesoron épül meg. Színesíteni fogja a programok sorát a lengyelországi testvértelepülésről, Korczynáról érkező „Kombornia Népi Együttes”  műsora is.

Különleges a gasztronómiai választék is, amivel várják vendégeiket a helyiek. Vadak, malacok, csirkék kerülnek terítékre (bográcsban, üstben, nyárson és roston). Kemencékben sülnek majd a lepények, a langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek. A hagyományos ízek, a tócsnik, a lapótyák, a krumpli- és ördöglángosok sem maradhatnak el. A pincepörkölt-főző versenyre szintén a pincesoron kerül sor.

Az idei év programjában újdonság, hogy a poharat vásárló vendégek bírálhatják el, hogy mely édes, száraz és aszúbor szerezheti meg a „Fesztivál Közönségdíjas Bora” címet, mely ezután e védjegy viselésére is feljogosítja a bor forgalmazóját.

A műsor, a borkóstoló helyek listája, választéka, az utolérhetetlen gasztronómiai kínálat illetve minden információ részletesen megtekinthető a www.tolcsva.hu és a www.tolcsvaiborfesztival.hu honlapokon. A fesztivál programjai ingyenesek.

Minden feltétel adott tehát arra, hogy egy igazán szórakoztató, közönségcsalogató hétvégi programra kerüljön sor Tolcsván, a tokaji borvidék szívében. Érdemes útra kelni családoknak, baráti társaságoknak, mert az itt eltöltött órákra, napokra hosszú ideig lehet majd emlékezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…