2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Bortúrázók éjszakája Tolcsván

Július 23-án Tokaj-hegyalja szívében, Tolcsván a VIII. Borfesztivál elő-rendezvényeként „Bortúrázók éjszakája” elnevezésű kóstoló-programra várják az érdeklődőket a helyi önkormányzat és a település borászatai.

A helyiek sötétedéstől hajnal négyig várják a település különböző helyein a jó borokat kedvelő, a hangulatos és izgalmas éjszakai sétát választó vendégeket – természetesen különböző kedvezményekkel.
Este 20.00 órától a település főterén, a polgármesteri hivatal előtt lehet megvásárolni a kóstoláshoz nélkülözhetetlen poharakat 500,- Ft-os áron.

A pohárhoz mindenki kap egy „túranaplót”, amiben pontos térkép ad útmutatást a nyitva tartó, vendégváró helyekről, a kínált kedvezményekről. A túranapló segítségével meg kell találni, végig kell járni a kóstolóhelyeket – pontosan 14-et – a fáklyákkal, mécsesekkel kivilágított útvonalakon. Aki a térkép alapján megtalálja a „borlelőhelyet”, a borásztól a kedvezményes borvásárlás, kóstolás mellé egy igazoló pecsétet is kap a túranaplójába.

A feladat a játékban résztvevőknek, hogy minél több kóstolóhelyet keressenek fel az éjszaka folyamán pecséteket is gyűjtve, hiszen a legtöbb stemplit megszerzők között értékes – a helyi borászati vállalkozások által felajánlott – borválogatás ajándékcsomagokat sorsolnak ki a Borfesztiválon. Sőt lesz olyan szerencsés túrázó, aki a helyi borverseny bírálóbizottságába kap meghívást a Hegyközségtől.
Tolcsva borászatai, akik az ötlet alapján is bizonyítják mindenkinek, hogy csakis összefogva, egymást is segítve-ajánlva lehet idegenforgalmat, borturizmust építeni, fejleszteni egy településen, várnak mindenkit a „Bortúrázók éjszakáján” Tolcsván, a nyár közepén, július 23-án! Mindannyian reménykednek abban, hogy sokan rá akarnak érezni e különleges program „ízére, hangulatára”.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …