2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Uniós támogatásból valósul meg Zsujta község szennyvízberuházásá¬nak II. üteme

Uniós támogatásból valósul meg Zsujta község szennyvízberuházásá¬nak II. üteme

Zsujta Község Önkormányzata 37,5 millió forint uniós támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program „ 2000 LE alatti tele¬pülések szennyvízkezelése” című pályázati kiíráson. A csaknem 40 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretein belül megoldódik az eddig ellátatlan ingatlanok és egy 100 férőhelyes idősek otthona szennyvízelvezetése és tisztítása is.

 

Zsujta az Abaúj-Hegyközi kistérséghez tartozó 192 lelkes település. Lakossága főként mezőgazdasággal foglalkozik. A fejlesztés célja Zsujta község átfogó környezetvédelme, a talaj és a vizek élővilágának megóvása és a településen élők életminőségének javítása.

A sikeres SAPARD pályázatának köszönhetően 2006. évre megvalósult a tele¬pülés szennyvízcsatorna hálózat és a szennyvíztisztító berendezés építésének I. üteme. A település szennyvízrendszerrel való lefedettsége kb. 70%-nak felel meg.

A jelen fejlesztés (II. ütem) keretében megvalósul a Fő utca hiányzó 370 mé¬teres szakasza, a Hernád utca valamint a nemrég épült 100 fős idősek otthona szennyvízkezelése. A megnövekedett kapacitásigény egy 27 m3-es tisztítóval, a jelenleg üzemelő telep bővítésével van tervezve.

A beruházás a térség gazdasági-társadalmi fenntartható fejlődését hosszú távon is szolgálja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek