2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy Dr. Vékony Ernő Kazincbarcika város díszpolgára életének 81. évében elhunyt.
Temetése 2011. július 15-én 11 órakor lesz a kazincbarcikai temető ravatalozójából.
Kazincbarcika Város Önkormányzata az elhunytat saját halottjának tekinti.
Dr. Vékony Ernő 1970-ben került Kazincbarcikára, a város politikai vezetője volt 14 éven át. Munkája során nagy figyelmet fordított Kazincbarcika szellemi és kulturális életének fejlesztésére. Már a kezdetekben lelkes támogatója volt számos ma is meglévő rendezvénynek, mint például a Színjátszó Fesztivál. Kiemelt feladatának tekintette a nevelési-oktatási intézmények tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, szellemi műhelyek működését és pedagógiai tanácskozások szervezését támogatta. Aktív részese volt a város extenzív fejlesztésének. 1984-től 1990-ig az Észak-magyarországi Regionális Vízművek vezérigazgatójaként tevékenykedett. Igazi otthonra talált Kazincbarcikán, városára büszke, azt szerető és jobbító szándékú javaslataival segítő emberként élte nyugdíjas éveit. Munkáját, érdemeit 2009-ben Kazincbarcika városa díszpolgári cím adományozásával ismerte el.
Dr. Vékony Ernő ízig-vérig lokálpatrióta volt, akinek emlékét tisztelettel és kegyelettel őrzi meg szeretett városa, Kazincbarcika.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…