2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Élelmiszer csomagok osztása Szikszón

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat EU Élelmiszer Segélyprogram 2011. keretében gabona alapú élelmiszer csomagokat osztanak Szikszón a rászorultaknak július 7-8-án a  Szent Anna utca 6. szám alatti épületben. Takács Lászlóné Szikszó alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a segélyszolgálat az önkormányzat segítségével juttatja el az adományokat a rászorulóknak. A kilenc tagú helyi adományosztó bizottság gyűjtötte össze azokat a családokat, akik megfeleltek a segélyszolgálat által megfogalmazott kritériumoknak.  Azok részesülnek Szikszón  az EU Élelmiszer Segélyprogram első félévi adományaiból, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 30 ezer forintot, és szociális támogatásban, gyermekvédelmi kedvezményben, vagy  bérpótló juttatásban részesülnek. Összesen 600 család kap majd segélycsomagot.
Takács Lászlóné arról is beszélt, a családokat már kiértesítették, hogy melyik időpontban vehetik át az adományokat,amely lisztből, tésztából és kekszből áll.  Az osztásban- amely reggel 8-tól délután 4-ig tart- az önkormányzat dolgozói és önkéntesek is részt vesznek.
A támogatás második fordulója ősszel lesz majd. Takács Lászlóné elmondta: számba veszik az alacsony nyugdíjjal rendelkező, vagy egykeresős családokat ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 60 ezer forintot.  Ősszel ezek a szikszóiak részesülnek majd a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat EU Élelmiszer Segélyprogramjából.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek