2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendkívüli testületi ülés Ózdon

Megkapta a képviselő-testület támogatását, így az Almási Balogh Pál Kórház konzorciumi tagként részt vehet azon a pályázaton, amely a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztését eredményezné Ózd városában. A rendkívüli tanácskozáson az is kiderült, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kelemen Sándor helyett december 31-ig Kovács Gergely irányítja majd az Ózdszolg Nonprofit Kft-t.

Alig negyed óráig tartott az Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli tanácskozása. A három napirendi pontot az ülést megelőzően a bizottságok is megvitatták, így a javaslatok csak kisebb szóbeli kiegészítéseket igényeltek. Az első két napirendben meghozott döntés az Almási Balogh Pál Kórház működésére lehet kihatással. Sikeres pályázat esetén az egészségügyi intézményben új orvosi szakterület, a rehabilitációs szolgáltatás jelenhet meg. Ehhez a kórház vezetői kapacitást kértek, így ha a Megyei Közgyűlés is jóváhagyja, a megyei kórház 30 fekvőágyat, a járóbetegek ellátására, pedig 10 szakorvosi és 10 nem szakorvosi órát ad át az ózdi intézménynek.
A képviselő-testület tagjai a kórház konzorciumi taggá válását és a szakellátási kapacitások átadás-átvételét is egyhangúlag támogatták. Harmadik napirendként személyi kérdésről határoztak a helyi politikusok.
Kovács Gergely megbízatása december 31-ig szól. Fő feladata a folyamatban lévő pályázatok felügyelete, az előírásoknak megfelelő lebonyolítása.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek