2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Térdig érő gaz, üres virágtartók, szemét – Miskolc az élhetőbb város?

–   Miskolc több frekventált helyén gazosak, elhanyagoltak a közterületek, – Kemény Dénes Uszodával szembeni partrész ,a Búza téri csomópontnál a szigetek, a villamos sínek mellett, a Diósgyőri várnál stb. – ha ezek a területek városéi, miért nincsenek ápolva, ha nem, akkor miért nem szólítják fel, büntetik meg a tulajdonost?

–    Miért nincs még sem a főutca, sem Miskolctapolca virágosítva?  Kis településeken már omlik a virág az oszlopokról, a Megye Jogú Város pedig kopár.
–    Ki ellenőrzi, azokat a munkásokat akik egész nap az utak mentén a  területen csoportosan sétálnak, maguk mögött húzva a kukát, és ott hagyva az összes szemetet?
–    Az illegális szemétlerakók ellen mit tesz a Városgazda?
–    A Hejő ligetben egyetlen szemetes konténer, szemétgyűjtő nincs, és márciustól minden hétvégén tele van miskolci  piknikezőkkel. Mikor helyeznek ki ide végre szemetes edényeket?  Többször jeleztük már a problémát, válasz nem érkezett.
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel hívják fel a miskolci olvasók szerkesztőségünket, – hozzátéve, hogy hogyan lesz így Miskolc élhetőbb város, – amelyre mi is választ kértünk a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-től.
Az már csak Én teszem hozzá /érintettként/, hogy szenvednek az allergiás betegek is mert mire egyik helyen végeznek a kaszálással a másik helyen már hatalmasra nő az előzőleg valamikor levágott fű.

A felvetett kérdésekre a következő információk állnak rendelkezésünkre, hivatalos válasz még nem érkezett:-  A Városgazda csak a megrendelt szolgáltatást tudja elvégezni, és a megrendelő ezekben a kérdésekben, Miskolc Város. A Városgazda 4.257.000 négyzetméter zöldfelületet gondoz. Az I. kategóriába sorolt területeken az idén négyszer nyírják le a füvet. Az intenzív kategóriába tartozik a parkterületek háromnegyed része, egynegyed rész a külterjes kategóriába sorolt, ahol háromszori fűnyírást tudnak elvégezni. Ugyanez a helyzet a kihelyezendő virágokkal is,  csak oda tesznek virágot, ahová a város megrendeli. Nagyon kevés pénz jut a költségvetésből az idén ezekre a feladatokra.
A Hejő ligetben pedig azért nincsenek még szemetesek, mert egy korábbi együttműködés szerint egy miskolci cég egyezett meg a várossal, hogy ezt vállalja, amennyiben az út, a kiépített esőbeálló előtti tér rendben lesz, és lehetősége lesz az ottani rendezvényeknek áramvételre is. A Városgazda részéről megtörténtek a munkák.

A Szemerey Trans tulajdonosa Szemerey Lóránd tette annak idején ezt a javaslatot: Az ügy sehol sem tart, mert az előző városvezetéssel már nem, a mostanival pedig még nem sikerült írásba foglalnunk ezt a vállalásunkat. Ugyan Én, már többször kezdeményeztem. Az ajánlatom ma is áll, hogy ne ússzon minden hétvége után szemétben a Hejő-liget, a megadott helyekre kihelyezzük a szemeteseket, de azt ürítenie kell  majd a Városgazdának, ehhez pedig a Város megrendelése kell. Várom, hogy az illetékesek lépjenek…

OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek