2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kormánymegbízott Ózdon

A borsod megyei kormánymegbízott tartott előadást az ózdi kistérség polgármestereinek a Városháza tanácstermében. Demeter Ervin a Kormányhivatalok felépítését és feladatait ismertette a települések vezetőivel, hangsúlyozva: Ózdnak jó esélye van arra, hogy az elkövetkezendő években járási központtá váljon. Egy hét alatt három olyan előadást hallgathattak meg a térség polgármesterei, amelyek az önkormányzatok számára elérhető pályázati forrásokat mutatták be. A meghívott vendégek sorát Koleszár Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei vezetője nyitotta, most pedig az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója mutatta be azokat a forráslehetőségeket, amelynek többsége elsősorban a kistelepülések számára lesznek elérhetőek.
– Egy örök probléma van, ez pedig a pénztelenség. De ezek a pályázatok olyan finanszírozással vannak meghatározva, amelyeknél az önrészt talán még egy kis település is képes lesz bevállalni-vélekedett Kissikátor polgármestere, Kocsik László Csaba.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal január 1-je óta várja miskolci irodájában az ügyfeleket. Demeter Ervin kormánymegbízott előadásában a hivatal szerkezeti felépítését és feladatait, illetve az elmúlt hónapok tapasztalatait ismertette a megjelentekkel. A térség polgármesterei által feltett kérdések többsége az egyablakos ügyintézésre és a járási kormányhivatalok létrehozására, működésére vonatkozott.
– Nekünk önkormányzatoknak is ki kell alakítani azt a stratégiát, amely hosszú távon biztosítja azt, hogy településeinket tudjuk fejleszteni és ezek a fejlesztések nem önös célokat kell, hogy szolgáljanak, hanem a település lakosságának elérhetőek kell, hogy legyenek-jelentette ki Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere,-írja az ozd.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek