2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Közlekedési hírek Miskolcról

További fakivágások a Zöld Nyíl vonalán

A Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium fakivágási kérelmére kiadott engedély alapján folytatódik a fakivágás az Újgyőri főtér és Diósgyőr végállomás, illetve a meghosszabbítás szakaszán is.
A fakivágási terv alapján, az első szakaszon 96 darab fa, a meghosszabbítás területén pedig 157 darab fa kivágása lett engedélyezve. A növénykiültetési terv most is egyeztetve lett az Ökológiai Intézet munkatársaival, és az engedély alapján a kivágott fák pótlásaként, legalább kétszeres mennyiségű facsemetét kell beültetni.

A fapótlást a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-vel, valamint a Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Főosztály, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztályával egyeztetetteknek megfelelően fogják elvégezni.

A 24-es, 32-es járatok Búza téri megállóját ideiglenesen áthelyezik kerül május 21-én

Május 21-én 9 órától 14 óráig a Szeles u. templom felőli sávja lezárásra kerül, ezért a forgalom mindkét irányban az út autóbusz végállomás felőli oldalán halad majd. A 24-es és 32-es járatok Szeles utcai Búza tér megállóhelye áthelyezésre kerül a piac bejáratához a terelés időtartama alatt.

Villamospótló autóbuszok közlekednek a Thököly u. és a Szinvapark között

A Szinvapark és a Thököly u. között is villamospótló járatok közlekednek, mivel a Városház téren a díszburkolatot javító gép vágókorongja beszorult, ami akadályozza a villamosok közlekedését. A probléma elhárítása után ismét visszaáll a villamosközlekedés.
A Tiszai pályaudvar és a Szinvapark között továbbra is villamosok járnak.

Sor kerül az Ady híd útátjáró szintbehozására

Péntek este megkezdődik az Ady Endre utca nagy teherbírású útátjárójának szintbehozása lakossági igény alapján, az időjárás már alkalmas a munkálatok végrehajtására. A Kivitelező vágányzár nélkül fogja elvégezni a munkát a Magyar Közút által is jóváhagyott technológia alapján.

Félpályás útlezárás mellett két ütemben zajlik majd a javítás, előreláthatólag két hétig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…