2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Közoktatásban is átszervezés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közoktatási intézményeinek átszervezéséről a következő közleményt juttatta el hozzánk:
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2011 februárjában megkezdett intézmény átszervezési törekvéseinek részeként alakul ki a nevelési-oktatási intézmények új struktúrája.
Cél, hogy a szakmai, tartalmai színvonal minőségét növelve láthassák el feladataikat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények.
Az érintett intézmények szakképző iskolák. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, mint a szakképzés motorja és koordinálója igazodik az elvárásokhoz.
Ennek értelmében a változó szakképzési szerkezet és szakmai irányvonal, az egységesülő szakmai-fenntartói irányítás, a munkaerő hatékonyság növelése, és nem utolsó sorban a gazdaságosabb, takarékosabb működtetés motiválja a szerkezetváltást.
A szakképzés átalakítása elkerülhetetlen, a változtatások fő célja, hogy a képzési szerkezet, és a szakirányok a gazdaság igényeihez igazodjanak!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat célja az oktatók, nevelők és tanulók számára kiemelkedő körülményeket és lehetőségeket biztosító rendszer létrehozása, az intézményekben meglévő szinergiák kihasználásával.  
A közoktatási intézményeket érintő tervezett átalakítás az oktatás szakmai tartalma szerinti átszervezést jelent, a pénzügyi-gazdasági feladatok és ezek ellátásával foglalkozó dolgozók különálló szervezetbe történő egyidejű átadásával.
Kazincbarcikán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények, valamint a sajószentpéteri Pattantyús Ábrahám Géza Szakképző Iskola egyesítésével közös igazgatású közoktatási intézmény jön létre, amelynek székhely-intézménye a jelenlegi Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium lesz, és tagintézményeivé válnak a jelenleg önálló helyi intézmények. Ez alól kivételt képeznek a speciális képzésben, valamint a művészeti oktatásban résztvevő intézmények.
Minden osztály tanulói és pedagógusai számára biztosított marad, hogy a 2011/12. tanévben is ugyanazzal az osztály-közöséggel folytatódjanak tanulmányaik, illetve pedagógiai munkájuk!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat különös tekintettel van arra, hogy valamennyi végzős osztály együtt maradjon osztályfőnökével, szakmai tárgyakat oktató tanáraival.
Az intézményekben jelenleg alkalmazott valamennyi pedagógusra szükség lesz a továbbiakban is. Ez azt jelenti, hogy minden pedagógusnak végzettségének megfelelő állása lesz az utódintézményben.
A fenntartó  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a feladatáthelyezés során különös körültekintéssel jár el annak érdekében, hogy az intézmény tanulóinak és alkalmazottainak érdekei ne sérüljenek, aránytalan terhet az átszervezés ne jelentsen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek