2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Régésztábor

Régésztábor

RégésztáborA fővárosi TEGYESZ által szervezett nagysikerű régész tábort idén is folytatták, régész vezetésével. Ismét segédkeznek a vár feltárásban. A korábban két hetes tábort, annak ellenére sikerült megduplázni idejét tekintve, hogy a tábor létének anyagi gerincét az idén különösen nehezen megszerezhető pályázati források jelentették.
Így jelenleg négy fővárosi gyermekvédelmi intézmény fiataljai ismerhetik meg Tokaj szépségeit, a feltáró munka rejtelmeit és nehézségeit. – Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata, Bokréta Lakásotthon, Hűvösvölgyi Gyermekotthon, József Attila Gyermekotthon. Az elmúlt évi tábor fotóit bemutató kiállítás nagy sikert aratott Szarvason, az Országos Honismereti Akadémián, Budapesten a Gyermekvédelmi Konferencián. Továbbá a képek szerény töredéke megtekinthető a vár feltárását bemutató kiállításon a tokaji múzeumban.
Az értelmes munka lehetőségét megteremtő tábor támogatóinak ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket: Miniszterelnöki Hivatalnak, Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak, Fővárosi Önkormányzatnak, Magyar Vöröskeresztnek, József Attila Szociális és Kulturális Alapítványnak, Nemzeti Alapítványnak, Művészeti és Szabadművelődési Alapítványnak. Valamint a helyi támogatóknak: Erdős Zoltánné, Dr. és Tarnai Gábor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…