2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Mielőtt termelt volna elköltözött Szikszóról a Patec

Mint arról lapunk is hírt adott a múlt hónapban, a szingapúri Patec cég Szikszón megkezdte a gépek telepítését, és minden arra utalt, hogy rendben haladnak a dolgok. Információink szerint azonban képviselőjük minden előzmény nélkül hétfőn közölte Füzésséry József polgármesterrel, hogy  Miskolcra költöznek.


Előzmény: Az elmúlt év augusztus 20–án ünnepélyes  keretek között jelentették be, hogy a szingapúri  Patec cég hetven embert foglalkoztat majd szikszói gyárában, ahol gépkocsi zárakat szerelnek össze.  A  jó hírt dr. Südi Zoltán, volt japán nagykövet jelentette be, Füzesséry József polgármester köszöntötte a megjelenteket, közöttük dr. Kovács László EU-biztost – ő tartotta az ünnepi beszédet –, Nyakó István országgyűlési képviselőt, a szatmári magyarok képviselőit, a ruszin kisebbség képviselőit, és természetesen Szikszó, valamint a kistérség településeinek ünneplő polgárait.

Kommentár:
” Teljesen le vagyok forrázva a történtek miatt, – mondta a polgármester, – másfél évi munkánk veszett kárba. Nagyon számítottam arra, hogy az üzem segít a munkanélküliség csökkentésében. A cég azzal indokolta a költözést, hogy nagyobb csarnok kellett egy nagyobb megrendeléshez, de másoknak azt mondták, hogy nem jöttek ki a tulajdonossal. Mindenesetre furcsák a körülmények, és nekünk borzasztóan elszomorítóak, még akkor is ha nem adunk hitelt mindenféle pletykának. A tény sajnos tény marad… Új befektetőket kell keresnünk.”

 

–obe-

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…