2024. 08. 25. vasárnap

Lajos, Patricia
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

ÖKO Panna és Palkó Kazincbarcikán képeztek szuperhősöket

A szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságát mutatta be az a színházi előadás, melyet az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. hozott el Kazincbarcikára. A program a nagyon érdekes „Szelektív szuperhős-képzés 60 percben” címet kapta.

Iskolába készülő nagycsoportos gyerekek kacajától volt hangos kedden a Csokonai Úti Óvoda, összesen 240 apróság figyelte és „játszotta” végig a Maskara Társulat „Hajnal” című mesejátékát. Az interaktív, környezettudatos életmódra nevelő előadás az ÖKO Pannon Kft. szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramjának részeként érkezett Kazincbarcikára. A két főhős, ÖKO Panna és ÖKO Palkó, valamint társaik zenés, humoros formában, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazítva mondták, énekelték el mindazt, ami e témakörben fontos lehet. Egy pisszenés sem volt úgy figyeltek a gyerekek, aztán derültek a poénokon és grimaszokon, majd ha kellett, bele is szóltak az előadásba, ettől lett igazán érdekes és különleges a program. Az apróságoknak egyébként már nem volt újdonság a hulladékgyűjtésnek ez a módja, hiszen korábban már jártak az ÉHG Zrt. telepén és a városban található szelektív-szigeteket is felkeresték. Sőt, néhány tagóvodában külön gyűjtéseket is rendeztek és a kiválogatott hulladékot együtt vitték el a kijelölt helyekre.

A most látott előadásnak is lesz utóélete, hiszen a csoportok környezettudatos nevelése a mindennapok része a barcikai óvodákban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek