2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Legyen Szén-dioxid Nyomozó!

Ajánlás pedagógusoknak, iskoláknak
„Úgy tékozoltuk bolygónk természeti kincseit, a levegőt és a vizet, mintha nem lenne holnap, s így már nem is lesz.” – Kurt Vonnegut
Alapvető problémája felnőttnek, gyereknek, hogy tehetetlennek érzi magát, ha a jegesmedvék, vagy az esőerdők megmentéséről van szó, vagy ha a mindent elborító szeméttel, az időjárási anomáliákkal kell szembesülnie.
Ez a projekt lehetőséget ad az egyéni cselekvésre azáltal, hogy elgondolkodunk és teszünk valamit a hétköznapokban a globális problémák megoldása érdekében.
Az egyik ártalmatlannak tűnő üvegház gáz, a szén-dioxid segít annak a felismerésében, hogy igenis mindenki tehet valamit, és ha mindez összeadódik igenis sokat számít!
Természetesen a szén-dioxid csak egy a sok üvegház gáz közül, és nem is a legártalmasabb, de ez az, amit mindenki ismer. Szén-dioxiddal dúsítjuk az ásványvizet, és ez a legtöbb élőlény légzésterméke.
Az iskolák életében a CO2 kibocsátás csökkentésének a lehetősége egy jó példa arra, hogy nem kell tehetetlenül széttárni a karunkat, másokra mutogatva, hogy majd ők megoldják környezeti gondjainkat.
A Szén-dioxid Nyomozók projekt alkalmas arra, hogy iskolák átfogó fenntarthatóságra nevelési programjának egy meghatározó eleme legyen.
Határozzák meg iskolájuk karbon lábnyomát és lehet nyomozni a megoldást keresve, hogy Kurt Vonnegut pesszimista állítását megcáfolhassuk!
Részletek: www.carbondetectives.hu és www.mnke.hu
A Szén-dioxid Nyomozók projekt csapata

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek