2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Történelmi játszóház, megemlékezés és „Barcika Press”- díj

Kazincbarcika – Március 15-én hagyományos városi ünnepségre várják a lakókat Kazincbarcikán. Az egyik legnépszerűbb programnak idén is a történelmi játszóház ígérkezik.

A program 13 órakor az Egressy Béni Művelődési Központ előcsarnokában és klubtermében kezdődik. A szervezők a tavalyi év óriási érdeklődéséből kiindulva idén 15 műhelyben várják a kicsiket és szüleiket, ahol a népművészet különböző területeit kihasználva készíthetnek az ünnepkörhöz kötődő tárgyakat, emlékeket. Így gyöngyös kokárdát, csákót, mézeskalács huszárt, vagy éppen dobot is „alkothatnak” az apró kiskezek.
A városi megemlékezés délután 3 órakor a Fő téren veszi kezdetét, az ünnepi műsorban helyi művészeti csoportok és iskolások vesznek részt. A jeles nap kapcsán Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere mond ünnepi köszöntőt, majd a Szabad Magyar Sajtó napja alkalmából átadják a „Barcika Press”-díjat.  A 2007-ben alapított elismerést minden évben olyan újságíró, az írott, vagy az elektronikus média képviselője kapja, aki sokat tett, vagy tesz Kazincbarcika nyilvánosságáért és a város népszerűsítéséért. A kazincbarcikai városi megemlékezést koszorúzás zárja.                                                            
A szervezők a rendezvényre valamennyi városlakót nagy szeretettel várják!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…