2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az elnök „megyejárása” Putnokon kezdődött

A helyiek is sokat tehetnek…
Putnok – „Minden az emberek érdekében történik, de az előrelépéshez meg kell találni a forrásokat is!”

„Azért találtuk ki a megyejárást, mert nem lehet az emberek feje felett hozni döntéseket”– jelentette ki dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a szerdai nagy érdeklődéssel kísért putnoki rendezvényen. A „Kistérség problémái és azok megoldási lehetőségei” című fórumon Tamás Barnabás országgyűlési képviselő, a 7. választókerület elnöke köszöntötte a jelenlevő helyi véleményformálókat, döntéshozókat, polgármestereket, jegyzőket, vállalkozókat, cégvezetőket az eseménynek otthont adó Tóth Ede Művelődési Házban.

 

Dr. Mengyi Roland mindenre válaszolt Putnokon

Dr. Mengyi Roland megyejárásának első állomásán arra kérte a résztvevőket, hogy bátran mondjanak véleményt  szűkebb pátriájuk helyzetéről és adják közre javaslataikat, ötleteiket is, miként képzelik el a gazdaság élénkítését. Tizenkilencen  eleget is tettek a kérésnek. Fónagy Istvánné, a putnoki ÁMK igazgatója arról beszélt, hogy a pedagógusok nagy várakozással tekintenek az oktatási törvény elé. Már az eddigi intézkedéseknek köszönhetően is lényegesen javult az igazolatlan iskolai mulasztások száma, Putnokon 332 volt a hiányzó napok száma, ez egy félév alatt  lecsökkent 199-re.

Negrutz Ágoston, a kazincbarcikai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője azt szorgalmazta, hogy miután a Debreceni Egyetem a barcikai kórházában 2 évre vállalt 1,2 milliárd forintos fejlesztését nem teljesítette, ezért bontsák fel a szerződést. A hozzászólók észrevételeket tettek az önkormányzatok nehézségeiről, de az idegenforgalomban rejlő lehetőségekről is.

Minden felvetésre részletesen válaszolt dr. Mengyi Roland. Többek között elmondta, hogy „minden az emberek érdekében történik, de az előrelépéshez meg kell találni a forrásokat is, mert mindennek a rákfenéje a súlyos államadósság! Az ilyen összejöveteleknek is az a célja, hogy közös gondolkodással és cselekvéssel felszámoljuk a sok évtizedes lemaradást. A helyiek is sokat tehetnek a saját sorsuk javításáért, ebben a megyei önkormányzat a legjobb partner, a legnagyobb foglalkoztató, hiszen 7500 embernek nyújt megélhetést. Az emberek érdekeit kiharcolni csak megyei szinten lehet” – mondotta végezetül dr. Mengyi Roland.

Forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek