2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Vissza nem térítendő állami támogatást ítéltek a Miskolci Geotermia Zrt.-nek

Az NFU honlapján a mai napon megjelent információ alapján a PannErgy Nyit. ezúton tájékoztatja a tökepiac szereplőit, hogy a PannErgy Geotermikus Erőmüvek Zrt. 90%-os tulajdonában álló Miskolci Geotermia Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. február 22-ón keltezett döntésének értelmében 316 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A KEOP-4.7.0-09-2010 kétlépcsős pályázat első szakaszában elnyert támogatás a helyi hő- és hűtési energiaigény kielégitését szolgálja megújuló energiaforrásokból. A támogatás a tőbb részletben megvalósuló miskolci fejlesztések első fázisához, a sikeres Mályi fúrásiw kapcsolódik. A kétlépcsős pályázat második szakaszára – amely magéba foglalja a visszasajtoló kút(ak), valamint a felszíni berendezések létesítését – a pályázat várhatóan 2011. első felében kerül beadásra. Ennek maximális értéke 1 milliárd forintot érhet et.

A pályázat eredményének azért tulajdonítunk kiemelt fontosságot, mert a PannErgy Csoport első ízben nyert el kétlépcsős rendszerű támogatást. Bizunk abban, hogy ez jó alapot nyújt a további hasonló pályázatok sikeréhez.

Az elnyert forrás jelentős lépés a miskolci projekt első fázisának 2011-es megvalósításához, így a hőszolgáltatás idei megkezdéséhez.

PannErgy Nyrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek