2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csokit vagy csalok! – jegyellenőrzéssel

Nem az amerikai gyerekszokásról van szó, hanem a miskolci közlekedési társaság kiemelt ellenőrzési akciójáról. Büntetés helyett lehetőség – „jó utasnak” pedig ajándék járt.

Egy picike szelet, finom belga csokoládét kapott minden utas, akit sorsa a Centrum-megállóhoz vitt csütörtökön a kora délutáni időszakban, s az ellenőrzök kérésére fel tudta mutatni jegyét, bérletét. A tavaly több alkalommal megtartott Nefelejts-akciókhoz hasonlóan ez alkalommal is a büntetés helyett a figyelemfelhíváson volt a hangsúly: érzékeltetni a nagyközönséggel, hogy az utazások, azaz a tömegközlekedés fenntartásának költségét csakis azok az utasok fedezhetik, aki menetjegyet, illetve bérletet váltanak. Aki bliccel, mindenki másnak kárt okoz.
Az MVK-s kezdeményezés keretében tehát a helyesen viselkedők jutalomban részesültek, akit viszont rajta kaptak, kivételesen nem (feltétlenül) bírságcédulával térhetett haza, hanem egy füzetnyi gyűjtőjeggyel: ennek helyszíni megvásárlásával alkalmilag kiválthatta a büntetést. (A jegyeknek pedig későbbi utazásai alkalmával jó hasznát veheti. És talán „rászokik” – az önkormányzati cég reményei szerint.)
Ugyanezen az időpontban egyébként a környéken villamosozó miskolciak a Zöld Nyíl beruházást népszerűsítő vidám leánycsapattal – egyikükkel nyuszinak öltözve! – is találkozhattak a megállókban, vagy a járművek fedélzetén. B.A.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…