2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tánchétvége Miskolcon és ÚjraTáncEgyütt

A Miskolci Tánctagozat alkotói azt vallják, hogy a műhelynek nyitottnak kell lennie. Be kell fogadnia és meg kell mutatnia mindazt, amit a kortárs tánc területén a legjelesebb társulatok és alkotók létrehoztak. Ennek jegyében volt a Tánchétvége Miskolcon vendége az elmúlt években a Közép-Európa Táncszínház, az Artus (Goda Gábor társulata), Bozsik Yvette Társulata, a LA Dance Company (Ladányi Andrea társulata) és a legendás Győri Balett – impozáns névsor: a kortárs magyar táncélet színe-java.

A 2011-es Tánchétvége Miskolcon rendhagyó esemény lesz abban a tekintetben, hogy első alkalommal látunk vendégül külföldi balett társulatot. A Regensburgi Színház három előadással mutatkozik be a miskolci színház hatodik éve megrendezésre kerülő hagyományos kortárs táncművészeti eseményén. A regensburgiak gyerekeknek (és felnőtteknek) szóló előadása a Pulcinella. A Sztravinszkij zenéje által ihletett táncmű a személyiséget kapott babákról szól – ám egyikük megmaradt babának. Ő a jel: kik voltunk, mivé lettünk? A Between Fear and Sex három koreográfus látomása a szerelemről, az emberi kapcsolatokról és a magányról. A NordNordWest – Bolero című koreográfiában nemcsak az ismert Ravel-mű tűnik fel, hanem a tangó életérzése mellett Shakespeare halhatatlan figurája, Hamlet is.

A Regensburgi Színház prózai és zenés tagozata mellett nagy hagyományú balett együttessel is rendelkezik, amely évente több klasszikus és kortárs táncprodukciót is bemutat. Miskolc és Regensburg színházai közötti kapcsolat hosszú évekkel ezelőtt kezdődött. Az együttműködésnek a közelmúltban több állomása is volt: közös produkció létrehozása, alkotóművészek cseréje, idén tavasszal pedig produkciók vendégjátéka.

 

PULCINELLA

Koreográfia, librettó: Olaf Schmidt és Christina Schmidt

2011. február 18. 13 óra • Kamaraszínház

 

PULCINELLA – BETWEEN FEAR AND SEX

Koreográfia, librettó: Olaf Schmidt és Christina Schmidt (Pulcinella)

Koreográfia: Allan Scott Philips – Alister NobletIvonice Satie (Between Fear and Sex)

2011. február 18. 17 óra • Kamaraszínház

NORDNORDWEST – BOLERO

Rendező-koreográfus: Olaf Schmidt

2011. február 19. és 20. 19 óra • Kamaraszínház

 

 

ÚjraTáncEgyütt
Tánc lesz!

Ismét lesz 24 órás nonstop tánc. Immár negyedszer. A helyszín az idén is a Miskolci Nemzeti Színház, közelebbről a Játékszín. 2011. február 18-án, pénteken, 17 órakor kezdünk. Minden marad a régiben, de a kezdés rendhagyó lesz. Ezúttal a Regensburgi Színház balett tagozatának Miskolcon, a színházunkban vendégeskedő tagjai nyitják meg az estét a Pulcinella és a Between Fear and Sex című előadásukkal. A Németországból érkező társulat ezzel részesévé válik a 24 órás miskolci nonstop táncnak, ily módon is szorosabbra fűzve a két színház közötti, évek óta tartó eredményes együttműködést.

A 24 órás táncimprovizációra bárki jöhet. Mindenkit szertettel látunk. Aki volt már, az azért jöjjön, hogy újra együtt táncolhassunk, aki még nem volt, az azért, hogy megtudja, milyen klassz buliból maradt ki eddig.

Táncoljunk – egymásnak, és akár meg is táncoltathatjuk – egymást. Balett, néptánc, mozgásművészet, társastánc vagy harcművészet, minden belefér. Táncolhatunk szólóban, duettben vagy csoportosan. Itt nem KELL táncolni. Itt LEHET táncolni. És mindig van olyan is, aki eljön, de nem akar. Aztán megjön a kedve. Mert mi, akik – kedvünkre – táncolunk, kedvet csinálunk másoknak is.

Öltözőt, pihenőhelyet biztosítunk, hangulatos büfénk iddogálásra, csevegésre 24 órán keresztül nyitva tart majd.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Információk és regisztráció: http://tancegyutt.mnsz.eu/

 

ÚjraTáncEgyütt

24 órás nonstop tánc

2011. február 18. 17 órától február 19. 17 óráig • Játékszín

 

Fotó: Bócsi Krisztián

Theater Regensburg

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek