2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: halálos közúti baleset gondatlan okozása Hernádnémetiben

Lezárt ügyek: halálos közúti baleset gondatlan okozása Hernádnémetiben

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 2008. decemberében Hernádnémetiben történt gázolás ügyében a napokban elsőfokú döntés született.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya tavaly januárban befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé abban a halálos kimenetelű közúti gázolásban amely 2008. december 31-én történt Hernádnémetiben.

Az időközben megtörtént vádemelés eredményeként – a B-A-Z. Megyei Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint – a Miskolc Városi Bíróság közelmúltban, nem jogerősen 3 év 2 hónapi letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a 35 éves hernádkaki férfit, aki az említett napon az általa vezetett személygépjárművel két gyalogost gázolt halálra.

Az elkövető a jelzett napon egy hernádnémeti ismerősétől kora este indult haza személygépjárművel. A településen azonban nem az út és látási viszonyoknak választotta meg járműve sebességét, melynek következtében elütötte a vele azonos irányban, az úttest jobb oldali forgalmi sávjában egymás mellett gyalogosan közlekedő 42 éves nőt, és annak 48 éves élettársát.

A balesetben így megsérült 42 éves nő még a helyszínen, míg 48 éves élettársa a kórházba szállítást követően másnap belehalt sérüléseibe.

Az elkövető a gázolást követően feleségét a helyszínre szállíttatta, aki – férje kérésére – a kiérkező rendőröknek azt a nyilatkozatot tette, hogy a baleset bekövetkezésekor a személygépkocsit ő vezette. A gázoló tényleges személyére csak a nyomozás későbbi szakaszában derült fény.

Információs háttér:

A 2010. évi statisztikai adatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 815 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, míg egy évvel korábban 884. A tavalyi évben bekövetkezett balesetekből 39 végződött halállal, amiben 44-en veszítették életüket.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek