2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét

Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét

Magyarország mától átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt majd be. Az elnökségi félév egy Szilveszteri bulival kezdődött: az eseményt „Európa mi vagyunk” címmel rendezték meg, a budapesti Millenáris Parkban. A könnyű- és népzenei koncertek között filmeket vetítettek az EU-elnökség vidéki helyszíneiről.
Január elsejétől fél évig Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Elsődleges feladat az összeurópai érdekek előmozdítása. Programja szerint a magyar EU-elnökség a gazdasági növekedés segítésére törekszik az uniós gazdasági kormányzás erősítésével, a munkahelyteremtésre és a társadalmi befogadásra koncentrál. Kiemelt cél az uniós szakpolitika hatékonyságának és versenyképességének növelése. Az elnökségi program alapvető céljai között szerepel az is, hogy az Unió közelebb kerüljön a polgárokhoz, további feladat a bővítési folyamat folytatása és hitelességének fenntartása. Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta először látja el az EU-elnökségi feladatokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…